دوقطبی تولید داخل و واردات تجهیزات فناوری

دوقطبی تولید داخل و واردات تجهیزات فناوری

به گزارش ابرنت به قول دبیر كمیسیون شبكه سازمان نظام صنفی كامپیوتری، تكنولوژی و تجهیزات های تك در ۴۰ سال قبل همواره تحریم بودند و واردكنندگان در حالی همواره با دوقطبی تولید داخل و واردات تحت فشار هستند كه هر تجهیزی كه با تاخیر وارد شود، كشور از كسب درآمد و تكنولوژی مدرن باز می ماند.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، اعضای کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی کامپیوتری (نصر) با انتقاد از روند ثبت سفارش واردات کالاهای فناوری اطلاعات توسط سازمان تنظیم مقررات ارتباطات (رگولاتوری) و وزارت صمت، خواهان ایجاد بهبود در این روند شدند، چونکه معتقد بودند رگولاتوری ناخواسته به قاچاق کالا، ورود کالای بی کیفیت، مشکل سرمایه در گردش و عدم پرداخت عوارض گمرکی دامن زده است.
کمیسیون شبکه سازمان نصر با این استدلال که بخشنامه فعلی تایید نمونه تجهیزات آی تی ۱۳ سال پیش تصویب شده و الان کاستی هایی دارد، درخواست تصویب بخشنامه دیگری دارد با این هدف که مشکلات فعلی حل و تسهیل گری صورت گیرد، از نظر اقتصادی به نفع کشور باشد، کالای باکیفیت عرضه گردد، قاچاق را بکاهد و شفافیت داشته باشد. اخیرا هم سازمان نظام صنفی کامپیوتری کشور (نصر) در نامه ای به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، خواهان عرضه آمار مربوط به روال تایید نمونه تجهیزات حوزه فناوری اطلاعات در ۱۳ سال قبل شد.

اهمیت فناوری در دوران کرونا
در این راستا احسان زرین بخش - دبیر کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی کامپیوتر ای- در گفتگو با ایسنا با اشاره به تاثیرگذاری فناوری اطلاعات بر انجام خیلی از امور و فعالیت ها در دوران کرونا بیان کرد: بحران کرونا موجب شد بخش عمده ای از فعالیت ها در کشور نزدیک به دو ماه متوقف شود و اهمیت فناوری اطلاعات با استفاده مردم و سازمان ها از دورکاری، برگزاری جلسات و وبینارها، آموزش مجازی دانش آموزان و دانشجویان، خریدهای اینترنتی، ایجاد سرگرمی با نمایش فیلم و سریال ها و نقل و انتقال های مالی بیشتر از پیش مشخص شد.
وی با اعلان اینکه درحال حاضر نزدیک به سه ماه طول می کشد تا تجهیزات ICT وارد زیرساخت ها شود، اضافه کرد: صرف نظر از خواب سرمایه، تحریم ها، جهش نرخ ارز و بسیاری مسائل دیگر، هرچه این روند با تاخیر بیشتری همراه باشد، مردم با زمان طولانی تری از این خدمات بهره مند می شوند. در وضعیتی که هنوز هم به مردم اعلام می شود در خانه بمانید و کارهایتان را بوسیله دورکاری انجام دهید، تنها با توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات می توان این کارها را انجام داد.
دبیر کمسیون شبکه سازمان نظام صنفی کامپیوتری با اعلان اینکه مصوبه تایید نمونه تجهیزات ICT وارد ۱۳امین سال خود می شود، اظهار داشت: کمیسیون شبکه سازمان نصر از سال ۹۴ در حال پیگیری این مساله است تا تغییراتی در جهت بهبود فضای کسب وکار در این مصوبه ایجاد شود. بعضی از آزمایشگاه ها مدام اعلام می کنند تأمین کنندگان تجهیزات برای سود خودشان می خواهند بخشنامه تایید نمونه را تغییر دهند و تجهیزاتی را که کارایی لازم ندارد، وارد کنند، در صورتیکه این آزمایشگاه ها، گزارش آزمون را با جزئیات به بهره بردار نمی دهند و منتشر نمی کنند که این مساله خلاف رویه استاندارد است.
زرین بخش در ادامه توضیح داد: هنگام انجام ارزیابی تجهیزات، مستنداتی مانند ضبط فیلم و سایر موارد وجود دارد که شرکت های واردکننده تقاضا دارند که آزمایشگاه ها این فیلم، log های ارزیابی و شکست زمان و هزینه آزمایش ها را عرضه کنند. تابحال آزمایشگاه ها می گفتند این اطلاعات جزو دارایی های ماست و به بهانه اصول محرمانگی این اطلاعات را عرضه نمی کنند. پرسشی که مطرح می شود این است مگر می شود استاندارد محرمانه باشد و چگونه تأمین کنندگان باید مواردی را که محرمانه است و اطلاعی از آن ندارند را رعایت کنند؟ حالا این شائبه پیش آمده که عرضه این اطلاعات منافع چه کسانی را به خطر انداخته و چرا آزمایشگاه ها این اطلاعات را نمی دهند؟

تاییدیه های بین المللی مورد تایید آزمایشگاه های داخلی نیست
وی افزود: از طرفی تجهیزات امنیتی وارداتی که از مراجع بین المللی در حوزه استاندارد موفق به دریافت تاییدیه شده اند، در داخل کشور و از نظر آزمایشگاه های مذکور موفق به دریافت تاییدیه نمی شوند و این سوال مطرح می شود که آیا استانداردهای بین المللی، در داخل کشور مورد قبول بعضی از آزمایشگاه ها نیست؟ آیا استاندارد با تفسیر به رای افراد قابل تغییر است؟ جواب این پرسش ها چه برمبنای عدم آگاهی و یا تعمد باشد، باید پیگیری شده و در نهایت برای همه ذی نفعان شفاف شود.
دبیر کمسیون شبکه سازمان نظام صنفی کامپیوتری با اعلان اینکه تنها راهی که می تواند وضعیت را بدون تفسیر به رای مشخص نماید، عدد و رقم و آمار است، اظهار داشت: هر تأمین کننده تجهیزات و واردکننده وظیفه دارد اطلاعاتش را در پورتال سازمان تنظیم مقررات ارتباطات وارد کند و پورتال سازمان تنظیم مقررات ارتباطات هم این توانایی را دارد که این آمار را منتشر کند. آمار به ما می گوید که در ۱۳ سال قبل چند درصد از این تجهیزات مشکل دار بودند و خواب سرمایه و هزینه های پیدا و پنهان این روش چقدر بوده است.
زرین بخش با اعلان اینکه واردکنندگان همواره با دوقطبی تولید داخل و واردات تحت فشار هستند، اضافه کرد: تکنولوژی و تجهیزات های تک در ۴۰ سال قبل همواره تحریم بودند و واردکنندگان، درواقع واردکننده تکنولوژی هستند که به سختی کالا وارد میکند و هر تجهیزی که با تاخیر وارد شود، کشور از کسب درآمد و تکنولوژی مدرن باز می ماند. باتوجه به این موارد کمیسیون شبکه جهت تسریع و بهینه کردن روال و جلوگیری از تاخیر در توسعه زیرساخت ها پیشنهادات خویش را عرضه کرده است و از سازمان تنظیم مقررات درخواست اعمال تغییرات در دوران فعلی و پساکرونا را دارد.
او در آخر اشاره کرد: کشور ما در چند ماه گذشته آبستن حوادث مختلف بوده و به این علت تا کنون جلسه ای که در آن موارد مربوط به تایید نمونه تجهیزات مطرح شود، تشکیل نشده است. با این وجود ما امیدواریم با اتفاقات دو ماه اخیر و عرضه آمار، سازمان تنظیم مقررات تصمیمی که به نفع کشور است را بگیرد. درخواست ما این است تا رگولاتوری با عرضه آمار و ارقام مستند علاوه بر نشان دادن بی طرفی خود و حفظ شان استاندارد، فضا را از فرصت طلبانی که با استفاده ابزاری از استاندارد و امنیت تنها منافع خویش را می بینند گرفته و به شفافیت در تأمین تجهیزات حوزه فناوری کمک نماید تا بعد از آن مشخص شود کدامیک از آزمایشگاه ها عملکردشان شفاف و مبتنی بر استاندارد بوده و می توان در جهت حفظ استاندارد روی آنها حساب کرد.



1399/02/28
14:17:47
5.0 / 5
2702
تگهای خبر: آموزش , ابزار , ارتباطات , استاندارد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
ابر نت