وزیر ارتباطات پاسخ داد

چرا بسته های شبانه اپراتورها حذف شد؟

چرا بسته های شبانه اپراتورها حذف شد؟

به گزارش ابرنت به قول وزیر ارتباطات و فناروی اطلاعات به علت اعتراضاتی که از جانب مراجع فرهنگی کشور در ارتباط با بسته های شبانه عنوان شد، اپراتورها این بسته ها را حذف کردند، اما حالا به اپراتورها سفارش شده بسته های شبانه را ارائه نمایند تا بخشی از بار ترافیکی شبکه را به ساعتهای کم باری انتقال دهند.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی در کانال تلگرامی خود به سوالات کاربران پاسخ داد. وی درباره ساختار قیمت گذاری اینترنت توضیح داد: سه اپراتور تلفن همراه و بیشتر از ۲۰ اپراتور که خدمات اینترنت خانگی عرضه می دهند، در کشور وجود دارد. به لحاظ کلی ساختار شرکتهای ارتباطی ایران در عرضه خدمات در بازار رقابتی است. معمولا در بازارهایی که به صورت رقابتی فعالیت می نمایند و فضای انحصاری ندارند، تعرفه گذاری بر مبنای آزاد و رقابتی است و فضای رقابت است که قیمت بازار را تعیین می کند.
وزیر ارتباطات و فناروی اطلاعات با اعلان اینکه دولت تعرفه گذار بسته های اینترنتی نیست، اضافه کرد: اپراتورها در رقابت ها با یکدیگر قیمت بسته ها را تعیین و عرضه می کنند. آن چیزی که دولت مشخص می کند، سقف قیمت است. هم اکنون قیمت هر کیلوبایت اینترنت از جانب کمیسیون تنظیم مقررات که نهاد تصمیم گیر برای تعرفه گذاری است، ۰.۴ریال تعیین شده، یعنی سقف قیمت برای هر گیگ اینترنت می تواند ۴۰ هزار تومان باشد. اپراتورها می توانند در رقابت با یکدیگر، بسته های متنوعی عرضه کنند که شرایط بازار و فضای رقابتی که بین آنها وجود دارد این قیمت را مشخص می کند. البته این قیمت ها برای تلفن همراه می باشد و شرایط تلفن خانگی کمی متفاوت می باشد.

حذف بسته های شبانه و نامحدود اپراتورها به شرایط رقابتی آنها برمی گردد
آذری جهرمی درباره حذف بسته های شبانه و نامحدود اپراتورها توضیح داد: این مساله بیشتر به شرایط رقابتی بین اپراتورها برمی گردد. آنها بسته های متناسب با ساعت ها و گروه های مختلف در جذب مشتریان عرضه می کنند. حذف بسته ها از جانب یک اپراتور سبب می شود کاربران به سمت اپراتور دیگری که این بسته ها را دارد، بروند. ما بعنوان تنظیم گر بازار باید مراقب باشیم اپراتورها با یکدیگر تبانی نکنند چونکه این کار به ضرر مشتریان می انجامد. مانند اتفاقی که دو ماه پیش رخ داد و دو اپراتور ایرانسل و همراه اول در یک هماهنگی با یکدیگر قیمت بسته ها را بالا بردند و بسته های پرطرفدار را حذف کردند. این مصداق تبانی است که ما به آن ورود کردیم، تذکر دادیم و به جریمه تهدیدشان کردیم تا بسته ها را به حالت قبل برگرداندند.
وی افزود: ما برای کنترل بازار برای اپراتور غالب مقرراتی را فرض می نماییم، همچون این که اپراتورهای غالب برای تغییر قیمت و حذف بسته های خود باید از سازمان تنظیم مقررات اجازه بگیرند. این فرایند، نظارتی است که ما بر آنها داریم و در شرایط عادی در تعیین قیمت بسته ها دخالتی نمی نماییم و اپراتورها با هم رقابت می کنند، مگر اینکه بخواهند تبانی کنند یا قیمت بسته ها را بالاتر از سقف عرضه کنند.
وزیر ارتباطات ضمن اشاره به منطق عرضه بسته های شبانه اپراتورها بیان نمود: منطق حکم می کند شبکه های ارتباطی هم مانند شبکه های برق که ساعت اوج مصرف و کم مصرفی دارند، در ساعات کم مصرفی بسته هایی با قیمت کمتر عرضه بدهند تا به این واسطه مشتریان را به سمت ساعات کم مصرف هدایت کنند. چونکه در صورت مصرف کاربران در اوج مصرف، اپراتور باید سرمایه گذاری بیشتری برای توسعه ظرفیت شبکه انجام دهد و بعد از توسعه شبکه، صرفاً در ساعت محدودی می تواند از ظرفیت بالای توسعه داده شده کسب درآمد کند. ازاین رو منطقی است اپراتورها به لحاظ قیمتی، در ساعت کم باری بسته هایی با قیمت کمتر عرضه کنند.

اعتراضات مراجع فرهنگی در ارتباط با بسته های شبانه
آذری جهرمی درباره این که چرا بسته های شبانه و نامحدود از جانب اپراتورها حذف شدند، اظهار داشت: در بسیاری کشورهای دنیا این بسته ها عرضه می شود. اما حقیقت این است که اعتراضاتی از جانب مراجع فرهنگی در کشور در ارتباط با بسته های شبانه عنوان شد و ما ابلاغیه ای دریافت کردیم که می گفت کاربران به سمت بسته های اینترنت مجانی شبانه سوق پیدا نکنند، چونکه تأثیر منفی روی دانش آموزان و دانشجویان داشت که شب بیدار می ماندند و بامداد نمی توانستند از کلاس هایشان استفاده کنند.، بنا بر این سفارش کرده بودند که این بسته ها حذف شود.
وی عرضه بسته های شبانه اینترنت از جانب اپراتورها را یک درخواست منطقی دانست و بیان نمود: با عنایت به نامه هایی که شاید به خود اپراتورها هم ارسال شده بود، آنها هم بر این اساس منطق را زیر پا گذاشتند؛ منطق ایجاب می کند در ساعت پیک شبانه، بسته های ارزانقیمت عرضه شود. این مورد سبب شد ما دو ماه پیش باردیگر اپراتورها را فرا بخوانیم و به آنها سفارش کردیم بسته های شبانه را ارائه نمایند تا بخشی از بار ترافیکی شبکه را به ساعتهای کم باری انتقال دهند.
وزیر ارتباطات خطرنشان کرد: البته ما دخالتی در این مورد نداریم و شرایط رقابتی اپراتورهاست. بنظر می رسد اگر یک اپراتور بسته شبانه عرضه کند، بقیه اپراتورها هم در فضای رقابتی چاره ای ندارند جز این که به آن سمت بروند. هم اکنون سفارش رسمی ما به اپراتورها این است و به آنها اعلام کردیم و سازمان تنظیم مقررات پیگیر است که بسته های شبانه را به سبد عرضه خود برگردانند. البته هم اکنون هم بسته های شبانه عرضه می شود اما می توانند به این سمت هدایت شوند که بسته های ارزانقیمت و مجانی بدهند.

اینترنت به صورت انحصاری در اختیار شرکت زیرساخت است
آذری جهرمی درباره انحصار شرکت زیرساخت اظهار داشت: این شرکت پس از خصوصی سازی بعنوان بخش دولتی مخابرات فعالیت خویش را شروع کرد. با قانونی که در اجرای سیاست های کل اصل ۴۴ قانون اساسی و خصوصی سازی مخابرات مطرح و توسط مجلس تصویب گردید حالا اینترنت در ایران به صورت انحصاری در اختیار شرکت ارتباطات زیرساخت قرار گرفته است. ما در تلاش هستیم با تفسیرهایی که از این قانون وجود دارد و اختیاراتی که دولت دارد، تا پیش از اتمام دولت دوازدهم، شرایطی را فراهم نماییم که واردات پهنای باند از راه شرکتهای مختلف میسر و انحصار شرکت زیرساخت شکسته شود.
وی افزود: بر این اساس ما نخستین مرکز داده بین الملل (ixp) را با نام منطقه ویژه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مجموعه فرودگاه پیام دایر کردیم. این مرکز یکی از اجزای شبکه ملی اطلاعات است که در سند مصوب آمده است. زیرساخت این شبکه فراهم است و کارهای فنی هم انجام شده تا ما را به سمتی ببرد که تا مرداد ۱۴۰۰ انحصار را از شرکت زیرساخت برداریم. هر چند کار دشواری است اما تمام تلاش خویش را به کار می گیریم.

تلاش برای شکستن انحصار مخابرات در حوزه فیبر نوری
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به اینکه چرا راهکاری جهت استفاده از فیبرنوری شرکت ها در مناطقی که مخابرات فیبر کشیده وجود ندارد، اظهار نمود: راهکار این موضوع، مصوبه ای بوده که در سال ۹۶ در کمیسیون تنظیم مقررات تحت عنوان «بیت استریم» داشتیم. بر طبق این مصوبه مخابرات موظف است با شرکتهای دیگر همکاری کند تا امکان عرضه خدمات به سایر شرکت ها فراهم گردد. چند ماه قبل بین شرکت مخابرات ایران دو شرکت آسیاتک و شاتل در تهران، قم، بوشهر و سایر استان ها قراردادهایی به امضا رسید تا این دو شرکت هم بتوانند خدمات فیبرنوری عرضه کنند.
آذری جهرمی در ادامه با اعلان اینکه سهامداران مخابرات همواره بر رفع انحصار نگاه بدبینانه دارند و دخالت های مدیریتی مانع از انجام این کار شد، اظهار داشت: مخابرات خیلی سخت در این راه حرکت می کند و ضمانت های اجرایی آن مصوبه هم به اندازه کافی نیست. زمانی که قرار بود انحصار نسل سوم و چهارم اینترنت همراه در اپراتور رایتل برداشته شود، همین خصلت مدیران و سهامداران مخابرات ایران در سهامداران رایتل هم وجود داشت، سازمان تأمین اجتماعی و وزارت رفاه پیگیر بودند که این انحصار نسل سوم و چهارم همراه شکسته نشود، در حالیکه همان زمان من اعلام کردم شکستن این انحصار سبب رشد رایتل خواهد شد.
وی افزود: عملا هم این اتفاق رخ داد و بعد از اینکه اپراتورهای همراه اول و ایرانسل توانستند خدمات نسل سه و چهار را عرضه کنند، تعداد مشتریان رایتل ۱۰ برابر رشد کرد و درآمدش هم رشد قابل توجهی داشت، چونکه وقتی بازار بزرگ می شود سهم آن شرکت هم بزرگ خواهد شد، در حالیکه رایتل به تنهایی نمی توانست بازار را بزرگ کند. ایستادگی مخابرات ایران به لحاظ اقتصادی غلط و ضد تصمیم های خودشان است، چونکه انحصار هیچ وقت سازنده نیست. البته ما هم باید برای تصمیمان ضمانت های اجرایی داشته باشیم و در دستور کارمان است تا جرایم سنگینی را برای مصوبه ها وضع نماییم.

قیمت اینترنت 5G گران نیست
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به اینکه آیا قیمت اینترنت نسل پنجم گران است، بیان نمود: زمانی که نسل پنجم برقرار شود، سرعت بالا می رود و میزان مصرف هم افزایش می یابد. در دنیا معمولا این گونه است که به ازای هر ۱۰۰ درصد رشد ترافیک، قیمت ۵۰ درصد کاسته می شود. این فرمول در اقتصاد پهنای باند مصرفی کاربران در تمام دنیا اجرایی می شود و اصولا قیمت اینترنت همواره نزولی است و هیچگاه صعودی نیست، در مقابل کمک می کنند ترافیک رشد کند و مصرف بالا برود.
آذری جهرمی با اعلان اینکه بالا بودن قیمت، ضد مصرف کاربران است، اظهار داشت: ما هم این فرمول را در این چند سال داشتیم. تأثیر اینترنتی که توسط شرکت زیرساخت برای اپراتورها تأمین می شود، کمتر از ۵ درصد است و ۹۵ درصد تعرفه اینترنت مصرفی مردم به تصمیمات اپراتور برمی گردد. این تصور که برخی مطرح می کنند چون اینترنت در انحصار زیرساخت است، بنا بر این گران است، تصور غلطی است. کمتر از ۵ درصد از هزینه اپراتورها برای بسته های اینترنتی به شرکت زیرساخت پرداخت می شود، اما اپراتورها هزینه های دیگری مانند هزینه اجاره فضا برای دکل، خرید تجهیزات، برق و نیروی انسانی دارند که هزینه بالایی است.
وی با اعلان اینکه معمولا با افزایش ترافیک، قیمت ها کاسته می شود، توضیح داد: طبیعی است وقتی اینترنت نسل پنجم عرضه شود و مصرف بالا رود، قیمت ها کاهش پیدا خواهند کرد. این روال منطقی بازار است و اگر تصمیمی خلاف این گرفته شود، ضد توسعه اینترنت و فناوری اطلاعات در ایران است. گران شدن اینترنت به این مفهوم است که مشتاق توسعه اینترنت نیستیم. سیاست کلی ما همواره کاهش قیمت اینترنت بوده.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در مدت چهار سال قبل هم همه چیز گران گردید، اما قیمت اینترنت تثبیت شد و دولت اجازه نداد قیمت اینترنت افزایش پیدا کند، هرچند با رشد بازار درامد اپراتورها بالا رفت. ازاین رو فراگیری 5G منجر به کاهش قیمت می شود. در شورایعالی فضای مجازی هم مصوب شده که هزینه ارتباطات و فناوری اطلاعات در سبد هزینه خانوار نباید بیشتر از 2.5 درصد شود و تعرفه گذارها باید مصوبه شورایعالی فضای مجازی را رعایت نمایند و قیمت ها کاهش پیدا کند ازاین رو جای نگرانی درباره قیمت 5G نیست.

تامین اعتبار برای خرید قسطی گوشی و مودم
آذری جهرمی درباره گرانی مودم و گوشیهای همراه توضیح داد: ما تولیدکننده نیمه هادی در ایران نیستیم و خیلی از مودم ها و گوشیهای تولیدی داخل کشور وارداتی هستند و واردات هم به قیمت ارز وابسته است. نسبت به دوسال پیش تا هم اکنون قیمت گوشی و مودم رشد سرسام آوری داشته، همانطور که نرخ ارز به سبب تحریم های ظالمانه و وضعیت دیپلماسی بین المللی رشد قابل توجهی داشته و روی تمام زندگی مردم و قمیت کالاها تأثیر گذاشته است.
وی با اعلان اینکه تولید گوشی و مودم در حوزه مسئولیت های وزارت ارتباطات نیست، اشاره کرد: این مورد بیشتر در حوزه وزارت صمت است اما چون قیمت مودم و گوشی و قدرت خرید مردم در ین حوزه ها ارتباط مستقیم با توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ایران دارد، ما از تولیدات این حوزه حمایت می نماییم. اقدامات گوناگونی هم در این رابطه انجام شده است، به جهت اینکه تعرفه واردات قطعات این شرکت ها را کاهش دهیم.
وزیر ارتباطات افزود: به تازگی اتفاق خوبی افتاده و با موافقت رئیس جمهوری و دستور رئیس سازمان برنامه و بودجه، یک خط اعتباری ۵۰۰ میلیارد تومانی درنظر گرفته شده است و در تلاشیم این خط اعتباری به صورت مسقتیم به دست مصرف کننده نهایی برسد. یعنی شرایطی را فراهم نماییم که این ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به شکل وام مناسب و به اندازه برای خرید گوشی و مودم در اختیار مردم قرار بگیرد. شرایط اجرای این تصمیم توسط کارگروهی که در این حوزه تشکیل شده در حال نهایی شدن است و امیدواریم تا آخر فروردین ماه این شرایط و نحوه بهره مندی مردم برای خرید گوشی و مودم از این وام را اعلام نماییم.
آذری جهرمی اضافه کرد: از سوی دیگر برخی بانک ها برای عرضه وام خرید مودم و گوشی برای مردم ابراز آمادگی کرده و دراین مبحث همراه ما شده اند که برخی منابع غیردولتی هم از راه بانک ها در این حوزه سرمایه گذاری شود. زیرساخت های این کار در حال فراهم شدن است تا فرد بتواند از راه پیامک یا سامانه آنلاین، درخواست ثبت مودم بدهد و دستگاه با پست و از راه اپراتور مربوطه برای او ارسال شود، کاربر هم پول مودم را ظرف ۲۴ ماه به صورت قسطی بانک برگرداند. این کارها انجام شده تا قدرت خرید مردم افزایش پیدا کند. امیدواریم این کار از فروردین قابل اجرا باشد. تأمین ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار از دولت در این شرایط کشور کار سختی بود که خوشبختانه با مساعدت رئیس جمهوری و کمک سازمان برنامه بودجه انجام شده است.

به جای توسعه VDSL، به سمت اینترنت خانگی 5G رفتیم
وی درباره توسعه VDSL بیان نمود: سیم مسی نقطه نهایی ارتباط از کابینت مخابراتی تا منزل کاربران، در انحصار شرکت مخابرات و از اشتباهاتی بوده که در خصوصی سازی انجام شده است. ما برنامه داشتیم تاپایان سال جاری ۵ میلیون پورت VDSL در شهرهای قم، تهران و هشت شهر دیگر واگذار نماییم، که مخابرات ایران نتوانست منابع مالی این کار را تأمین کند و از سویی هم با شرکتهای بخش خصوصی علیرغم قراردادی که بسته بود (بیت استریم) همکاری نکرد. نتیجه آن شده که حالا در حد یک میلیون پورت VDSL نصب شده داریم و نتوانستیم به سبب عدم همکاری مخابرات به برنامه اصلی در دراین زمینه برسیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ما سعی کردیم به برنامه مان برسیم که به جای تمرکز روی VDSL، حرکت به سمت 5G FWA یعنی اینترنت خانگی 5G است. نخستین شرکتی که این خدمات را عرضه می کند، مبین نت است. این شرکت از دوشنبه آینده نخستین مجموعه کاری خویش را در زمینه 5G خانگی در تهران افتتاح می کند و به تدریج در سال آینده نقاط بیشتری را پوشش می دهد تا ما از برنامه توسعه اینترنت خانگی خود عقب نمانیم. البته در این بین مذاکرات ما با مخابرات هم ادامه دارد امیدواریم که آنها هم سرمایه لازم شان تامین گردد و دست از لجبازی با بخش خصوصی بردارند تا آنها هم بتوانند کارشان را ادامه دهند.

مصوبه مجلس، بطور قطع سبب گرانی اینترنت خواهد شد
آذری جهرمی درباره مصوبه مجلس برای افزایش حق سهم اپاتورها اظهار داشت: گفتنی ها را گفته ایم و حالا باید منتظر بمانیم. مجلس به مصوبه قبلی ابهام وارد کرده و آنرا به کمیسیون تلفیق برگردانده است. دو روز قبل کمیسیون تلفیق در این حوزه جلسه ای داشته اند که هنوز اطلاعات رسمی از نتیجه این جلسه اعلام نشده است و مصوبه کمیسیون تلفیق باید در صحن مجلس به تصویب برسد.
وی افزود: اگر مصوبه افزایش ۱۰ درصدی حق السهم اپراتورها در هر شرایطی تصویب شود، نیازی به این نیست که اجازه افزایش بهای تعرفه به اپراتورها داده شود. تنها قیمتی که هم اکنون گذاشته شده، 0.4 ریال برای هر کیلوبایت یا ۴۰ هزار تومان برای هر گیگ است و به صورت خودکار اگر مالیاتی که دولت از اپراتورها می گیرد افزایش پیدا کند، اپراتورها هم می توانند تا سقف مجوز، تعرفه را بالا ببرند و این اتفاقی است که با قانونی شدن این مصوبه اتفاق خواهد افتاد و اینترنت 100 درصد گران خواهد شد، در حالیکه گرانی اینترنت ضد توسعه و رشد فناوری اطلاعات در ایران است.
وزیر ارتباطات با اعلان اینکه اگر این مصوبه تبدیل به قانون شود، لازم الاجراست، اظهار داشت: حالا تمام صحبت ما با مجلس، نمایندگان و افکار عمومی این است که در یک روال مردم سالاری در مورد موضوعی که مقرر است قانون شود، گفتگو نماییم. این اظهارات که با این مصوبه، اینترنت گران نمیشود و اپراتورها حق این کار را ندارند، کارشناسی نیست و اگر این روال تبدیل به قانون شود، تأثیر به سزایی در قیمت اینترنت در ایران خواهد داشت. به شخصه امیدوارم این مصوبه در کشور اجرا نشود و منابع مالی مورد نیاز برای تولید و نظارت در فضای مجازی و این خواسته نمایندگان، از منابع دیگری تامین گردد.

اینترنت موبایل در ایران، از ارزان ترین اینترنت های جهان است
آذری جهرمی درباره انتقادات نسبت به قیمت اینترنت بیان نمود: شاید بتوان گفت ما یکی از ارزان ترین اینترنت های جهان داریم، دلیل اول اینکه ارزش ریال ایران پایین است و به سبب تحریم ها ارز ایران ارزش خویش را به نحو قابل توجهی از دست داده است، یعنی اگر در دنیا ۱ گیگ اینترنت موبایل ۲ یورو باشد که به هر گیگ ۶۰ هزار تومان تبدیل می شود، البته در خارج از ایران هم درآمدهای شان با یورو است و قابل قیاس با ایران نیست.
وی افزود: نکته دوم این است که اپراتورها در مقطعی در یک رقابت منفی، قیمت ها را دامپ کردند، یعنی قیمت ها را پایین آوردند برای این که سایت رقبای شان که اینترنت خانگی بود را از مدار خارج کنند. این رقابت تا حدی پیش رفت که کاربران آنها با این فرآیند عادت کردند و دیگر امکان افزایش قیمت به شیوه سایر نقاط دنیا و یا روال منطقی را نداشتند. در این شرایط قیمت اینترنت ایران یکی از ارزان ترین اینترنت های دنیا است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همینطور اشاره کرد: اما حقیقت این است که شاخصی که باید بسنجیم، مقرون به صرفه بودن است که در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. منظور از مقرون به صرفه بودن دیگر الزاما ارزان بودن نیست، یعنی نگاه نماییم، پولی که کاربر برای اینترنت پرداخت می کند، نسبت به درآمدش به چه صورت است. در این شاخص هم اکنون ایران مطابق با آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد، در جمع ۲۵ کشور اول دنیا است، در اینترنت موبایل هم وضعیت ایران در این شاخص خیلی مناسب می باشد و در جمع ۱۵ کشور اول جهان است.

مشکل اینترنت در ایران، از خدمات خانگی است
آذری جهرمی با اعلان اینکه اشکالی که وجود دارد، در اینترنت خانگی است، اظهار نمود: ظاهر اینترنت خانگی در ایران ارزان تر از اینترنت موبایل است. اما حقیقت این است که در سایر کشورها اینترنت خانگی به خاطر دایر شدن خدمات فیبرنوری، کیفیت مناسبی دارد. ما در ایران به خاطر مشکلات با مخابرات در خصوصی سازی و اینکه سرمایه گذاری در این شرکت مدت هاست متوقف شده، رشد خوبی در اینترنت خانگی نداشتیم. سرعت اینترنت خانگی در سایر نقاط دنیا بالاتر است، در حالیکه بابت این سرعتی که در ایران عرضه می شود، پولی که گرفته می شود بیشتر از مبلغی است که در دنیا معمول است.
وی افزود: هرچند به ظاهر قیمت اینترنت خانگی در ایران ارزان تر از موبایل است، اما به نسبت جهانی، خدمات گران قیمتی است و با عنایت به سرعتی که دارد، اینترنت موبایل مقرون به صرفه تر است. این در حالیست که در دنیا اینترنت موبایل لوکس شمرده می شود و افراد بیشتر از اینترنت خانگی استفاده می نمایند. درواقع اتفاقات سال ۸۸ و خصوصی سازی مخابرات دو اثر داشت، رشد بالای اپراتور همراه اول که از یک مدیریت صحیح در این مجموعه حکایت داشت و رقابت خوبی بین ایرانسل و همراه اول شکل گرفت و فضا منطقی رشد کرد، اما در اینترنت خانگی و مخابرات، پس رفت داشتیم و سال هاست سرمایه گذاری در این خصوص انجام نشده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلان اینکه مخابرات همیشه می گوید درآمدش کم است و تعرفه را افزایش دهید، اضافه کرد: ما هم می گوییم سرویس جدید دایر کنید که تعرفه بر آن اساس بالا رود. بالا رفتن تعرفه روی سرویس قدیمی امکان پذیر نیست. این یک چرخه باطل است که باید از آن خارج شویم. سهامداران اپراتورها باید بخش اعظمی از هزینه لازم برای سرمایه گذاری را بیاورند، چون ما نمی توانیم از جیب مردم همه هزینه را تأمین نماییم. ما بعنوان دولت اعلام کردیم حاضر هستیم خودمان هم آورده بیاوریم و مابقی سهامداران مخابرات هم باید این را بپذیرند. این شکل از همکاری خوب پیش رفته و امیدواریم به توافق برسیم.
آذری جهرمی افزود: هرچند زمان زیادی گذاشتیم ولی داریم به نقاط خوبی می رسیم که مخابرات هم از بن بست بیرون برود و تن به رقابت و سرمایه گذاری دهد و ما شاهد رشد توسعه اینترنت خانگی باشیم. طبیعتا چون مخابرات خصوصی شده است، دولت نمی تواند سرمایه ای به آن تزریق کند جز قدرالسهم ۲۰ درصدی که در مخابرات دارد و به همان اندازه می تواند سرمایه گذاری کند. ما نمی توانیم پولی از بیت المال در مخابرات سرمایه گذاری نماییم، اما کوشش برای حل این مشکل ادامه دارد و امیدواریم حل شود.



1399/12/16
14:14:58
0.0 / 5
919
تگهای خبر: ارتباطات , ارزش , اینترنت , برند
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
ابر نت