وزیر ارتباطات اطلاعات تاكید كرد
رفع مانع بزرگ توسعه اینترنت خانگی
بگفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با بازپس گیری منابعی همچون کانال ها، داکت ها و حوضچه های مخابراتی از شرکت مخابرات، مانع بزرگ توسعه اینترنت خانگی رفع شد.
به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، اینترنت ADSL با بهره بردن از سیم مسی خطوط تلفن ثابت، جزو قدیمی ترین خدمات اینترنت در جهان است که اطلاعات را از مراکز مخابراتی به روی مودم می آورد و البته با محدودیت هایی همچون سرعت دانلود کمتر از ۲۴ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود کمتر از دو مگابیت روبه روست، اما سرعت دانلود روی اینترنت VDSL که از ترکیب فیبر نوری و سیم مسی استفاده می نماید، نزدیک به پنج برابر سرعت دانلود و سرعت آپلود آن نیز ۱۰ برابر ADSL است.
پروژه رساندن فیبر نوری به در منازل و جایگزینی آن با کابل مسی باتوجه به افزایش سرعت ارتباطات اینترنتی، در سالهای اخیر در ایران هم مورد توجه مسئولان وزارت ارتباطات قرار گرفت، اما با مشکلات مالی روبه رو شد. کارشناسان حوزه عنوان کردند بااینکه انحصاری در زمینه فیبر نوری وجود ندارد، اما شرکت های اینترنتی توان سرمایه گذاری دراین زمینه ندارند، برای اینکه فیبر نوری سرمایه گذاری کلان می خواهد و بنا بر این فیبر نوری منحصر به شرکت هایی شده که از قبل دراین زمینه سرمایه گزاری نموده اند.
خبر مهم برای صنعت ارتباطات
در این راستا محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در توییتر با اشاره به یک خبر مهم برای صنعت ارتباطات، نوشت: مانع بزرگ توسعه اینترنت خانگی رفع شد. امروز بعد از سه سال پیگیری و تلاش، دولت لایحه «بازپس گیری کانال ها، داکت ها و حوضچه های مخابراتی از مخابرات ایران» را به تصویب رساند. بعد از خصوصی سازی مخابرات، این «تصرف» یک مانع جدی برای توسعه اینترنت خانگی بود.
آذری جهرمی قبل از این بارها به مشکل عدم توسعه اینترنت خانگی اشاره کرده بود. او همین طور سال قبل با اعلان اینکه زیرساخت توسعه اینترنت خانگی خوب نیست و در مقابل، زیرساخت موبایل خوب است، اظهار داشته بود: بار عدم کیفیت شبکه ثابت به شبکه موبایل سرریز می شود و بنا بر این مشکلاتی را به وجود می آورد. مشکل اصلی کیفیت اینترنت ثابت انحصار مخابرات است که لایحه ای تصویب کردیم و با ارسال لایحه دوفوریتی در مجلس، این انحصار را برای همیشه رفع خواهیم کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همین طور با تاکید بر اشتباهات رخ داده در واگذاری مخابرات، اظهار داشته بود: اشتباهات واگذاری در مجموعه مخابرات ایران در ایجاد برخی انحصارهاست. این اشتباه در سال ۱۳۸۸ در خصوصی سازی مخابرات انجام گرفت که داکت ها و سیم مسی که جوز اموال مردم است، به مخابرات واگذار شده و مخابرات هم سودهای ناشی از درآمد سالانه اش را بعنوان اقساط به دولت پرداخت کرد و سرمایه گذاری نکرد.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب