یك كارشناس با اشاره به طرح صیانت كاربران در فضای مجازی

بهتر بود ابتدا از شبکه شتاب صیانت می شد!

بهتر بود ابتدا از شبکه شتاب صیانت می شد!

به گزارش ابرنت رییس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاه های اینترنتی با اشاره به اثرات طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی بر مشاغل خانگی و متوسط خصوصاً در اینستاگرام، نسبت به شیوع کارهای خلاف در فضای تاریک وب در آینده هشدار داد و اشاره کرد: بهتر بود نمایندگان مجلس پیش از صیانت از کاربران، از شبکه شتاب صیانت می کردند که طی سال قبل تمام سایت های قمار به آن دسترسی داشتند.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی بتازگی تصویب کردند که طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسان های اجتماعی بصورت اصل ۸۵ قانون اساسی و در کمیسیون مشترک بررسی شود. طبق این اصل، «سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمی تواند اختیار قانون گذاری را به شخص یا هیئتی واگذار کند ولی در موارد ضروری می تواند اختیار وضع برخی از قوانین را با رعایت اصل ۷۲ به کمیسیون های داخلی خود تفویض کند. در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می کند بصورت آزمایشی اجرا می شود و تصویب نهایی آنها با مجلس خواهد بود.»
در این رابطه حمیدرضا اعتدال مهر در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه در زمینه آموزش و زیرساخت برای کسب و کارهای اینترنتی هزینه شده است، اظهار نمود: از شروع وجود اینترنت در ایران در زمینه زیرساخت از اینترنت بین الملل استفاده شده و در زمینه آموزش نیز در بخش هایی مانند دیجیتال مارکتینگ حداقل ۴۰ درصد ریل گذاری ها در بخش اینترنت بین الملل انجام شده است.
به گفته وی بدین سبب هم اکنون افرادی هستند که چندین سال مشغول اجرای پروژه ای هستند و برای ایجاد کسب وکار اینترنتی خود سرمایه گزاری نموده اند، ولی حالا یک دفعه با اجرای این طرح، ۴۰ درصد کار از آنها گرفته می شود.
آنلاین شدن مشاغل سنتی اجتناب ناپذیر است
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاه های اینترنتی با اعلان اینکه این وضعیت مانند این است که به پروژه های ساختمانی تیرآهن ندهند، اشاره کرد: جهان به سمت کسب و کارهای مجازی و اینترنتی حرکت می کند و شیوع ویروس کرونا فقط سرعت آنرا بیشتر کرده است. طی ۲۰ سال قبل با شیب تندی مشاغل سنتی در عرصه تولید و خدمات به بستر اینترنت وارد شده که سرعت آن در دوره کرونا به شدت بالا بود؛ بدین سبب می توان اظهار داشت که این انتقال اجتناب ناپذیر است.
وی درباره افزایش تعداد فروشگاه مجازی در سالهای اخیر، اظهار نمود: افزایش تعداد فروشگاه های اینترنتی معیار خوبی برای مجازی شدن مشاغل نیست بلکه در این رابطه باید مشخص شود چه تعداد تامین کننده به شکل فیزیکی فعالیت می کردند و حالا طرف قرارداد پلت فرم هایی هستند که جدید به وجود آمده و به شکل B۲B (خرده فروش ها) و B۲C (عمده فروش ها) فعالیت می نمایند، اما آمارگیری از آنها خیلی مشکل و شاید نشدنی است.
پلتفرم های رایگان، راه توسعه مشاغل خانگی در شهرهای کوچک
به گفته این مقام صنفی بحث دیگری که وجود دارد کسب و کارهای خانگی و متوسط است که در بستر پلت فرم های رایگان فعالیت می نمایند که بهترین نمونه آن اینستاگرام است. آمار دقیقی دراین زمینه وجود ندارد اما اگر گفته شود که حدود ۳۰۰ هزار نفر بطور مستقیم و غیر مستقیم از اینستاگرام کسب درآمد می کنند عدد خلاف واقعیت نیست. برای مثال ممکنست فردی خارج از شهرهای بزرگ گلخانه داشته باشد، اما بوسیله اینستاگرام کسب وکار خودرا گسترش و به مشتریان بیشتری مشاوره و محصول ارائه نماید.
هشدار نسبت به فعالیت در وب تاریک
اعتدال مهر در ادامه با اشاره به اقدامات قبلی مشابه در بخش فیلترینگ یا ماهواره که دسترسی به برخی برنامه ها و وسایل محدود شد، اشاره کرد: با این محدود سازی ها در نهایت وضعیت قبلی در یک فضای غیر رسمی پیدا کرد و افرادی که در این عرصه ها نفع می بردند، با برچسب خلافکار یا فعالیت غیرقانونی کارشان را ادامه دادند.
وی با اشاره به شروع فعالیت کارگروه مصادیق مجرمانه از دهه ۸۰ اظهار نمود: خیلی از کسب وکارها از تصمیم گیری های این کارگروه لطمه دیدند و هیچ یک از مسئولان قبلی که حالا در مناصب دیگر فعال می باشند، مسئولیت اقدامات خودرا به عهده نمی گیرند.
وی همین طور ادعا کرد که اگر این طرح اجرا شود باید منتظر فعالیت کاربران در وب تاریک (dark web) باشیم که فضای بسیار خطرناکی است و هر چه به کارهای غیرقانونی دامن بزنیم افراد را به این فضا سوق می دهیم. امیدواریم به این نکته توجه گردد که در صورت اجرای طرح ممکنست طی سال های آتی با این پدیده مواجه شویم که افرادی در فضای وب تاریک خلاف کنند و دیگر تحت کنترل و قابل رصد نباشند.
اول از شبکه شتاب که در دسترس قماربازان است صیانت کنید!
به گفته رییس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاه های اینترنتی، بهتر بود نمایندگان مجلس پیش از صیانت از کاربران از شبکه شتاب صیانت می کردند که طی سال قبل تمام سایت های قمار به آن دسترسی داشتند و بوسیله شبکه رسمی بانکی کشور پول خودرا جابجا می کردند. چگونه ممکنست در زمینه اجرا نتوانیم از شبکه بانکی رسمی کشور محافظت نماییم، اما می خواهیم از تک تک کاربران صیانت کنیم؟
طرح "صیانت کاربران در فضای مجازی" چیست؟
در طرح "صیانت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی" که حالا با نام "صیانت از کاربران در فضای مجازی" شناخته می شود، کمیسیون عالی تنظیم مقررات که بر طبق مصوبه جلسه هشتم شورای عالی فضای مجازی بوجود آمد، بمنظور اجرای مصوبات این شورا و قوانین مربوط به عنوان مرجع تنظیم مقررات خدمات پایه کاربردی، خدمات ارتباطاتی و فناوری اطلاعات شناخته شده که در ترکیب این کمیسیون در کنار نهادهای مرتبط نهادهایی همچون سازمان صدا و سیما، وزیر اطلاعات، رییس ستاد کل نیروهای مسلح، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانده نیروی انتظامی دیده می شود.
همچنین در ماده ۱۲ طرح صیانت، بر صدور مجوز بر فعالیت خدمات اثرگذار پایه کاربردی بومی، داخلی و خارجی تاکید شده و در تبصره ۱ آن آمده است: "عرضه و فعالیت خدمات پایه کاربردی خارجی اثرگذار مستلزم معرفی نماینده قانونی و پذیرش تعهدات ابلاغی کمیسیون است".
به گفته یک حقوقدان فضای مجازی، شرکت های خارجی چندملیتی با کشوری مانند ایران با وجود تحریم های مالی و حقوق بشری همکاری نمی کنند و از جانب دیگر، پیامرسان ها و موتورهای جست وجوی بومی نشان داده که ما تجربه موفقی برای فراهم کردن زیرساخت های لازم را در این عرصه نداریم.




منبع:

1400/05/11
20:00:52
0.0 / 5
1136
تگهای خبر: آموزش , ارتباطات , اینترنت , اینستاگرام
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
ابر نت