برای رشد متوازن

استارت آپ ها باید از داده های مردم حفاظت کنند

استارت آپ ها باید از داده های مردم حفاظت کنند

به گزارش ابرنت رئیس سازمان فناوری اطلاعات ضمن اشاره به کوشش برای تصویب لایحه محافظت از داده های شخصی، اظهار داشت: اگر استارت آپ ها قصد دارند کار خویش را به شکل درستی انجام بدهند و رشد متوازنی را داشته باشند، باید از داده های مردم حفاظت کنند.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، محمد خوانساری در یک برنامه تلویزیونی درباره شتاب بخشی برای توسعه شرکتهای دانش بنیان، اشتغال و تولید در سال جدید اضافه کرد: شرکتهای دانش بنیان شرکت هایی هستند که روی محصولاتی با فناوری های بالا کار می کنند و محصولاتشان دارای خصوصیات خاصی است. آنها معمولا حجم بالایی از نیروی انسانی را خبره دارند، هزینه هایی که در عرصه تولید و آزمایشگاه های مخصوص صرف می کنند، بسیار زیاد است. حجم زیادی از مسائل در ارتباط با تسهیل امور در ارتباط با شرکتهای دانش بنیان در کشور از طرف معاونت علمی ریاست جمهوری انجام می شود و بخش دیگر از تکالیف برعهده وزارت ارتباطات و به شکل خاص سازمان فناوری اطلاعات است.
وی ادامه داد: خیلی از موارد درباره قوانین در ارتباط با استارت آپ ها باید از طرف دولت در چارچوب لایحه به مجلس برود. یکی از برنامه های مهمی که حالا در دست داریم در ارتباط با لایحه محافظت از داده های شخصی است و اگر استارت آپ ها قصد دارند کار خویش را به شکل درستی انجام بدهند و رشد متوازنی را داشته باشند، باید از داده های مردم حفاظت کنند. مثال ساده در این بخش، این است که کاربران دوست ندارند زمانی که با شماره خود در سایتی ثبت نام می کنند، آن شماره در اختیار شرکتهای تبلیغاتی قرار بگیرد. تکلیف داده در این مقوله معلوم نیست چونکه قوانین فعلی ما به علت بازخوانی های متفاوت از قوانینی نمی تواند به شکل شفاف عمل کند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که سازمان فناوری اطلاعات در بخش حقوقی در ارتباط با شرکتهای استارت آپی فعالیت می نماییم، این است که بتوانیم امسال لایحه محافظت از داده های شخصی را از راه دولت به مجلس تقدیم نماییم. بخش دیگری این است که شرکتهای دانش بنیان زمانی که بزرگ می شوند، داده های زیادی از مردم حتی به صورت بی نام را جمع آوری می کنند و باید برای آنها قوانینی در نظر گرفت. این بخشی از قوانینی است که به رشد شرکتهای دانش بنیان کمک می نماید و باید با جدیت دنبال شود.
به تکمیل قوانین در ارتباط با شرکتهای دانش بنیان ها نیاز داریم
خوانساری در مورد نقش سازمان فناوری اطلاعات در پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان اظهار داشت: برخی چارچوب های قانونی لازم برای پشتیبانی از مجموعه های دانش بنیان در کشور وجود دارد و بخش دیگر با عنایت به سرعت توسعه فناوری در کشور باید تکمیل شود. همینطور ارتباط نزدیکی با سازمان نظام صنفی کامپیوتری و مجموعه شرکتهای دانش بنیان داریم تا بتوانیم نیازها آنها را در زنجیره نظام قانون گذاری کشور دریافت و آنرا از راه دولت به مجلس منتقل و پیگیری نماییم.
وی اظهار داشت: شرکتهای دانش بنیان به علت چرخه رشد خود به قوانین دیگری نیاز دارند. بعضی از این ها در ابتدا شرکت نبوده و بعنوان مجموعه نوپا یا نوآفرین مطرح هستند که در یک مکان مشترک یا با دریافت یک میز در مرکز شتاب دهنده به فعالیت خود ادامه می دهند که ما برای آنها تسهیلاتی در نظر گرفته ایم تا هویت های حقوقی شان را تقویت نماییم. مثلا در همان حالت که تنها یک میز کار کوچک هستند، برای شان کد پستی، کد مالیاتی و کد بیمه در نظر گرفته ایم. این ها ظرفیت هایی است که بر مبنای آئین نامه تصویب شده در دولت وجود دارد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات درباره نگرانی کسب و کارها درباره فیلتر شبکه های اجتماعی و پلت فرم ها در کشور اظهار داشت: با صنفی که در کشور تا ۲۰ هزار هویت حقیقی و حقوقی شرکتهای دانش بنیان و فعال حوزه فناوری را در خود جمع کرده است، ارتباط نزدیک و مداوم داریم تا بتوانیم از حقوق تولیدکنندگان و شرکت کنندگان در این عرصه تا جایی که قوانین کشور اجازه می دهیم حمایت نماییم. به صورت مثال مدتی قبل صاحبان یکی از پلت فرم ها گرفتار مشکل شد و در این مورد وزارت ارتباطات موضع گیری و مشکل را حل کرد. قاعدتاً باید بر این تاکید کنم که ظرفیت هایی که در سازمان فناوری اطلاعات شکل گرفته است بنابر قانون است.
۶۷۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت دارد
خوانساری اضافه کرد: حالا ۶۷۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور داریم که از این تعداد ۱۵۰۰ شرکت در حوزه فناوری اطلاعات، ۱۲۰۰ شرکت دیگر در حوزه سخت افزار الکترونیک و مخابرات و در مجموع ۲۸۰۰ شرکت در این دو حوزه فعالیت دارند. به صورت کل یک سوم از کل شرکتهای دانش بنیان از فناوری اطلاعات برای پیشبرد کار خود استفاده می نمایند. قاعدتاً این شرکت ها در رشد خود چرخه ای را دنبال می کنند و برای سرعت گرفتن این چرخه مواردی مانند احراز هویت، کدپستی، آدرس، اعتبارات بانکی، تبدیل هایی برای شبای بانکی و احراز مالکیت ازجمله زیرساخت های مهمی است که باید برای این شرکت ها مهیا شود و آنها بتوانند برای تولید محصول نوآورانه خود از آن استفاده کنند.
وی بابیان این که نیاز شرکتهای دانش بنیان را در تعامل با نظام صنفی کامپیوتری و فعالان این حوزه احصا می نماییم، تاکید کرد: در سازمان فناوری اطلاعات یک بزرگراه خدمات دولت راه اندازی کرده ایم. همه دستگاههای دولتی موظف می باشند خدماتی از جنس استعلام و خدمات فناوری اطلاعات پایه که به شکل مستقیم به مردم می دهند را از راه این بزرگراه به کسب و کارها عرضه بدهند. این امکان امسال از راه اپراتور خدمات فراهم می نماییم تا بخش خصوصی هم به شکل منسجم از یک درگاه وارد کسب اطلاعات کند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران اضافه کرد: حالا دستگاههای دولتی ما پنجره واحد یکپارچه برای عرضه خدمات ندارند و وزارت ارتباطات درحال رسیدگی به انجام آن است. سال جاری دستگاههای دولتی باید پنجره واحد خویش را راه اندازی کرده و سازمان فناوری اطلاعات هم با یکپارچه کردن این دستگاه ها، پنجره واحد خدمات هوشمند دولت را راه اندازی نماییم. در بخش دیگر دستگاههای دولتی باید نسخه دیگری از اطلاعات خویش را با حفظ محرمانگی آماده کرده و به آسانی در اختیار شرکتهای دانش بنیان بگذارند تا توسعه بازار هم در این بخش اتفاق بیفتد.



1401/02/22
11:41:06
0.0 / 5
500
تگهای خبر: ارتباطات , الكترونیك , حفاظت , حقوق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
ابر نت