بررسی آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات در کشور

بررسی آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات در کشور

ابرنت: ابرنت: شبکه ملی اطلاعات که بمنظور دسترسی مردم به اینترنت پرسرعت مطرح شده و مقرر است تا انتهای سال به پیشرفت 75 درصدی برسد، حالا در بعضی از روستاهای کشور پیشرفت چشمگیری داشته است.



به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، ایجاد شبکه ملی اطلاعات در کشور به عنوان یکی از با اهمیت ترین پروژه های حوزه ارتباطات، از اواخر سال ۱۳۸۴ مطرح و کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت مهم ترین دلیل پیاده سازی این شبکه عنوان شد. در سند «ضرورت تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات» تاکید شده بود که شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت ارتباطی کل فضای مجازی، شبکه همه شبکه های کشور است.

این شبکه متشکل از زیرساخت های ارتباطی با مدیریت مستقل بطورکامل داخلی، شبکه ای حفاظت شده نسبت به اینترنت و شبکه ای با امکان عرضه انواع محتوا و خدمات ارتباطی سراسری برای آحاد مردم است. در سالهای پس از ۱۳۸۴ عملا اجرای این طرح با کندی انجام می شد تا اینکه در دولت یازدهم، اجرای این طرح پیگیری و در نهایت در اواخر همان دولت اعلام گردید که فازهای اول، دوم و سوم آن افتتاح و رونمایی شده است؛ اما این شتاب بخشی به روند اجرای این پروژه در دولت سیزدهم از مهم ترین اقدمات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می شود؛ بدین سبب طرح شتاب بخشی به روند اجرای شبکه ملی اطلاعات، از مهرماه سال ۱۴۰۰ شروع شده و هم اکنون هم در مرحله اجرا قرار دارد.

بنابراین تحقق شبکه ملی اطلاعات از شروع شروع فعالیت دولت سیزدهم در حالی در صدر برنامه های این وزارت خانه قرار گرفت که این پروژه در ۱۰ سال تنها ۳۰ درصد پیشرفت داشت اما در مدت دو سال به پیشرفت ۶۰ درصدی رسیده و آنگونه که وزیر ارتباطات اعلام نموده مقرر است پیشرفت این شبکه تا انتهای سال به ۷۵ درصد برسد. بدین سبب با کوشش های انجام شده از شروع استقرار دولت سیزدهم تا خردادماه امسال، طی ۲۰ ماه گذشته بیش از ۴۰۰۰ روستا به شبکه ملّی اطلاعات متصل شده و بیش از ۳۰۰۰ روستای باقیمانده هم تا انتهای سال متصل خواهند شد.

بیشتر بخوانید
تکمیل شبکه ملی اطلاعات؛ تحکیم استقلال و امنیت ارتباطات کشور

در همین رابطه ماه گذشته در یک جسله هفتگی با استانداران با حضور عیسی زارع پور - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارشی از بررسی وضعیت ارتباطی استان سیستان و بلوچستان ارائه شد.

وزیر ارتباطات در آغاز این جلسه گزارشی از وضعیت ارتباطی استان سیستان و بلوچستان ارائه کرد و با اشاره به تعداد ۳۴۴۲ روستای بالای بیست خانوار در این استان اظهار داشت: تا حالا نزدیک به ۸۰ درصد روستاهای بالای بیست خانوار این استان به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت و پایدار متصل شده اند.

طبق گفته زارع پور از شروع دولت سیزدهم تا حالا ۶۷۲ روستای بالای بیست خانوار به شبکه ارتباطی متصل شده اند و ۲۰ درصد روستاهای باقی مانده که عموماً ازجمله روستاهای دورافتاده، صعب العبور و فاقد زیرساخت های لازم ازجمله برق و جاده هستند تا پایان امسال به شبکه ارتباطی متصل خواهد شد.

از سوی دیگر در جلسه دیگری با حضور استاندارد گلستان با اشاره به تعداد ۹۳۶ روستای بالای بیست خانوار در این استان اعلام شد، تا حالا نزدیک به ۹۶ درصد روستاهای بالای بیست خانوار استان گلستان به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پر سرعت و پایدار متصل شده اند.

طبق اعلام مسئولان، از شروع دولت سیزدهم تا حالا در این استان ۴۲ روستای بالای بیست خانوار به شبکه ارتباطی متصل شده اند و حدود ۴ درصد روستاهای باقی مانده (۳۴ روستا) هم تا پایان امسال به اینترنت پرسرعت و پایدار متصل خواهند شد.

رشد ۱۰ درصدی اتصال روستاهای اصفهان به شبکه ملی اطلاعات

جعفر مطلب زاده - مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان هم در بیان آخرین وضعیت توسعه ارتباطات روستایی تحت عنوان پروژه USO اظهار داشت: از ۹۳۵ روستای بالای بیست خانوار استان، ۱۶۹ روستا مشکل ارتباطی داشتتد که در دولت سیزدهم تا کنون ۸۷ روستا به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت متصل شدند و رشد ۱۰ درصدی اتصال روستایی را شاهد بودیم چونکه روستاهای متصل به شبکه ملی اطلاعات از ۸۲ درصد به ۹۲ درصد رسیده است.

وی در بیان سختی ها و خاصیت های نقاط باقی مانده بود: همچون نقاط باقی مانده نقاط عشایری هستند که با مشکل دسترسی به برق، جاده و امنیت سایت در زمان کوچ عشایر مواجه هستیم و همین طور نقاط کوهستانی غرب استان که علاوه بر صعب العبور بودن مشکل برقراری ارتباط سایت آنها با مراکز مخابراتی (ترانسمیشن) را داریم.





منبع:

1402/04/26
14:10:23
0.0 / 5
356
تگهای خبر: ارتباطات , استاندارد , اینترنت , حفاظت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
ابر نت