نکاتی که باید در رابطه با اینترنت 5G بدانید
ابرنت: به گزارش ابرنت، هم اکنون سیم کارتی با عنوان ۵G وجود ندارد و سیمکارت هایی که نسل چهارم اینترنت را پشتیبانی می کنند، نسل پنجم اینترنت را هم پشتیبانی می کنند، ازاین رو کاربران نیازی به تغییر سیمکارت ندارند.
به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، پس از اینکه در سالهای گذشته با ورود نسل سوم و چهارم تلفن همراه در دنیا مواجه بودیم، چند سالی است که صحبت از ۵G یا همان نسل پنجم تلفن همراه مطرح می شود. با عنایت به کارکردها و کاربردهای شبکه ۵G در ابعاد مختلف زندگی و بنا بر اعلام کارشناسان این حوزه، مقرر است ۵G مشکلاتی مانند سرعت کم، تأخیر که در شبکه های نسل های قبل وجود داشت را به حداقل ممکن خود برساند و تاثیر بسزایی در رشد اقتصاد دیجیتال و اینترنت اشیاء داشته باشد.
شبکه های ۵G یا نسل پنجم، سرعت بسیار بالاتری در مقایسه با نسل قبلی دارند و قابلیت های آینده گرا مانند رانندگی خودران را امکان پذیر می کنند و اشتراک های ۵G در سال ۲۰۲۷، به ۴.۴ میلیارد خواهد رسید. حالا با گذشت چهار سال از اولین راه اندازی ۵G در کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا و با وجود این که در کشور هند اخیرا راه اندازی شده، روند توسعه آن همچنان ادامه دار است.
این فناوری نسل پنجم در دنیای واقعی، سرعت متوسط بسیار خوبی را در اختیار کاربران قرار می دهد که چندین برابر سریع تر از متوسط سرعت دانلود ۴G است. در شش بازار جهانی هند، مالزی، سریلانکا، برزیل، کویت و گواتمالا متوسط سرعت دانلود ۵G بیشتر از ۱۰ برابر سرعت ۴G است البته این نرخ، در بیشتر بازارهای ۵G حدود ۳ تا ۶ برابر ۴G است.
اما فارغ از انواع مختلف تکنولوژی ۵G بسته به فرکانس باندهای پایین، میانه و بالای آن که همچنان از منظر رگولاتورهای ارتباطی، محدوده ثابت و مشخصی برای آن در نظر گرفته نشده است تا سرویس دهی اپراتورهای جهانی به صورت همگن باشد، اما در رابطه با مدلهای تعرفه گذاری آن در مجامع مختلف فکری و کارشناسی، بحث ها داغ است.
اما یکی از مدل رایجی که حالا خیلی از اپراتورهای تلفن همراه در شیوه تعرفه گذاری خود دارند، فروش بسته های مشخص و اصطلاحا طرح های لایه ای است که در این شیوه مشترکان برپایه میزان داده ای که در هر ماه مصرف می کنند، شارژ می شوند یا از پیش مبادرت به خرید بسته ترافیکی با عنایت به نیاز خود می کنند.
همچنین طرح های خانوادگی و اشتراک گذاری هم به تقلید از حساب های اشتراکی، جزوی از مدلهای تعرفه گذاری است که در آن چندین دستگاه یا کاربر می توانند در یک طرح واحد گنجانده شوند. در این مدل معمولا یک مخزن داده مشترک سیستمی در ابتدا توسط سرویس دهنده تعریف می شود که می تواند توسط همه دستگاههای موجود در طرح استفاده گردد.
علاوه بر موارد گفته شده بسته های تخصصی هم بسته به مصرف جامعه هدف (اعم از مشاغل، برنامه های اینترنت اشیاء، گیمرها و... ) از دیگر مواردی است که اپراتورهای تلفن همراه با روشهای فنی بازاریابی خود، به سمت آن رفته اند.
اما همزان رشد و توسعه نسل پنجم اینترنت درجهان همچون ایران کلاهبرداری از کاربران با این مورد مورد توجه قرار گرفته است به صورت مثال بعضی کاربران اعلام نمودند تماس هایی در رابطه با تغییر سیم کارتشان به ۵G و پرداخت هزینه ای حدود برای انجام این اقدام انجام شده است که طبق پیگیری های انجام شده مشخص شد که این تماس ها کلاهبرداری است و اپراتورها اعلام نمودند هرگونه طرحی برای تعویض سیمکارت، تغییر در روش های فروش سیمکارت از درگاه های رسمی اطلاع رسانی می کنند.
در این میان امکان دارد سوال هایی در خصوص نحوه فعال سازی این فناوری درصورت فراگیر شدن آن برروی سیمکارت مطرح شود؛ در این حوزه کارشناسان می گویند در حال حاضر سیم کارتی با نام ۵G وجود ندارد و سیمکارت هایی که نسل چهارم اینترنت را پشتیبانی می کنند، نسل پنجم اینترنت را هم پشتیبانی می کند و نیازی به تغییر سیمکارت توسط کاربران نیست.
منبع: abrnet.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب