برای نخستین بار در كشور صورت گرفت؛

ساخت ناوبری دقیق شناورها با سامانه موقعیت یاب دریایی ایرانی

ساخت ناوبری دقیق شناورها با سامانه موقعیت یاب دریایی ایرانی

ابرنت: موقعیت یاب دریایی بمنظور هدایت و ناوبری شناورها با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری و ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته تولید شد.



به گزارش ابرنت به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، غلامرضا نجف پور، مدیرعامل شرکت رایان فناور سینا اظهار داشت: GPS map یا همان موقعیت یاب، یک سامانه مبتنی بر نرم افزار و سخت افزار است که در کشتی های تجاری، صیادی و نظامی به کار می آید. عملکرد آن هم به این صورت است که یک سخت افزار به همراه نرم افزار در کشتی نصب می شود که شبیه مانیتور ۱۰ اینچ است و مجموعه ای از ابزار کار با نقشه همراه آنست.
وی، قابلیت بارگذاری نقشه های دریایی و ماهواره ای، اتصال به رادار و AIS را از خاصیت های سامانه موقعیت یاب دریایی برشمرد و گفت: کاربری که از این سامانه استفاده می نماید برمبنای اطلاعاتی که از سامانه هایی مانند AIS رادار و GPS دریافت می کند، می تواند موقعیت خودرا در دریا در هر لحظه رصد کند. همین طور می تواند توپولوژی دریا شامل عمق را در هر لحظه ببیند و در کنار آن می تواند کشتی ها و قایق های دیگری را که درحال استفاده از این سامانه و سامانه های مشابه هستند در هر لحظه روی نقشه ببیند. در نهایت با این اطلاعات می تواند هدایت و ناوبری شناور را انجام دهد و زمانی که بخواهد از نقطه ای به نقطه دیگر حرکت نماید، می تواند مسیر خودرا کنترل کند که گرفتار مشکلاتی مانند برخورد به سایر شناورها نشود.
نجف پور با تأکید بر این که این سامانه برای اولین بار در کشور تولید شده است، عنوان کرد: در گذشته این محصول از چند شرکت خارجی تهیه می شد، اما بعد از اعمال تحریم ها، نقشه ها و نرم افزارها توسط شرکت های خارجی بروزرسانی نمی شد و خیلی از سامانه ها، قدیمی شدند.
وی در ادامه اضافه کرد: با اقدامی که در حوزه تولید این سامانه انجام دادیم، اگر بتوانیم وارد بازار شویم هم می توانیم از خروج ارز جلوگیری نماییم و هم می توانیم نرم افزارها و نقشه های به روز را در اختیار شناورها قرار دهیم تا در دریا از آن بهره گیرند.
سامانه جهانی اضطرار و ایمنی دریایی تولید می شود
نجف پور با اشاره به اقدامات این مجموعه درباب شبیه سازها هم اظهار داشت: هم اکنون مشغول کار روی پروژه ای به نام سامانه جهانی اضطرار و ایمنی دریایی هستیم. وظیفه این سامانه آنست که با بهره گیری از بی سیم و سایر ادوات موجود در داخل کشتی ها، در وضعیت اضطراری به شناور کمک نماید تا خودرا از شرایط خطر پیش آمده نجات دهد یا موقعیت خودرا به اطلاع دیگران برساند تا کمک های لازم را از جانب آنها دریافت کند. اکنون درحال تولید این شبیه ساز هستیم و در این رابطه با یک ارگان قراردادی را منعقد کرده ایم.
مدیرعامل شرکت رایان فناور سینا یکی دیگر از محصولات این مجموعه را تبلت بومی اعلام و اشاره کرد: نسخه آزمایشی این سامانه تهیه شده و بدنبال این هستیم که حمایت لازم را از یک نهاد یا سازمان دریافت نماییم تا بتوانیم نسخه صنعتی آنرا به تولید برسانیم. البته مشتریان این محصول عمدتاً ارگان ها هستند و بازار عمومی به آن معنا، در مورد این محصول وجود ندارد.
حمایت بلاعوض معاونت علمی ریاست جمهوری
نجف پور درباب حمایت های معاونت علمی ریاست جمهوری از این مجموعه گفت: در مورد تولید GPS map، تسهیلات بلاعوض از طرف معاونت علمی به مجموعه ما پرداخت شد؛ هزینه اجرای این پروژه حدود یک میلیارد تومان بود که ۴۰ درصد آن توسط معاونت علمی بصورت بلاعوض پرداخت گردید که کمک بسیار خوبی بود و توانستیم بواسطه آن، پروژه را به پایان برسانیم.
وی در آخر در ارتباط با میزان اشتغال زایی این شرکت گفت: در این مجموعه شش نفر نیروی تمام وقت و شش نفر نیروی پاره وقت مشغول بکار هستند و گاهی تعدادی هم بصورت دورکاری - بیشتر در بحث نرم افزاری - با مجموعه ما همکاری دارند.

1402/10/06
07:39:16
0.0 / 5
381
تگهای خبر: ابزار , صنعت , فناوری , ماهواره
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
ابر نت