توسط محققان دانشگاه امیركبیر انجام شد؛
ساخت نانوکامپوزیت هایی برای تولید پوشش رادار گریز
ابرنت: پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند با ساخت نوعی نانوکامپوزیت به تولید پوشش های رادار گریز کمک کنند.
به گزارش ابرنت به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، امیر بهرام قراگوزلو بهرامی دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «ساخت نانو کامپوزیت های جاذب امواج الکترومغناطیس با استفاده از اکسید گرافن عامل دار شده با مایعات یونی» اظهار داشت: با رشد و پیشرفت جوامع بشری و ساخت دستگاههای الکترونیکی جدید، پدیده تداخل امواج الکترومغناطیسی و محافظت در مقابل آن، تبدیل به یک مبحث حساس و حیاتی شده است.
وی اظهار داشت: امواج الکترومغناطیس حاصل از دستگاههای الکترونیکی و همینطور ماهواره ها و دستگاههای ارتباطی علاوه بر تأثیر منفی بروی سلامت انسان سبب ایجاد خطا و تداخل در عملکرد سایر دستگاههای حساس می شوند؛ ازاین رو پوشش های محافظتی امواج الکترومغناطیس اهمیتی فراوانی پیدا کرده اند. از سوی دیگر در صنایع دفاعی، احتیاج به ملزومات دفاعی رادار گریز یکی از اولویت های اصلی این صنعت به حساب می آید.
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه در گذشته روش مقابله با این تداخلات امواج، استفاده از صفحات فلزی و یا توری های فلزی بود، اظهار داشت: ولی به مرور ضعف های این دسته از محافظ ها مانند عدم انعطاف پذیری، ضخامت بالا، خوردگی در مقابل عوامل محیطی، وزن بالا و غیره سبب شد که پوشش های پلیمری و به مرور کامپوزیت ها، راه خویش را به این صنعت باز کنند.
به گفته وی؛ یکی از اشکالات روش های جدید، پیچیدگی تولید و گاها هزینه های بالای آنها است در این خصوص هدف ما در این پروژه، بهره گیری از یک روش ساده و کارآمد با بازدهی قابل قبول در جذب و اتلاف امواج الکترومغناطیس بود تا سبب ارتقا دانش و محصولات در این عرصه شویم.
قراگوزلو اضافه کرد: در این تحقیق ما با استفاده از مواد در دسترس و مایعات یونی جدید و تولید کامپوزیت های ساده ولی کارآمد توانستیم بازدهی بالایی در اتلاف و جذب اموماج الکترومغناطیسی به دست آوریم که حتی قابلیت اجرا به صورت یک پوشش را داشته باشند.
وی اظهار داشت: بعلاوه در ضخامت کم و درصد پایین نانوکامپوزیت، نتایج قابل قبولی در فرکانس مورد آزمایش با پهنای باند بالا به دست آوریم.
به گفته وی، از این تحقیق میتوان در زمینه هایی مثل صنایع نظامی بعنوان پوشش های ضد رادار یا رادار گریز، صنایع الکترونیک بعنوان شیلدینگ و یا محافظ های قطعات و بخش های حساس در مقابل تداخل های الکترومغناطیسی که سبب ایجاد نویز یا خطا می شوند، درمان و سلامت بعنوان پوشش های محافظ در مقابل آلودگی های امواج استفاده نمود.
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: این پروژه هنوز پتانسیل های زیادی در قسمت نظریه و آزمایشگاهی دارد که میتوان روی آن کار کرد و در نهایت به صورت نیمه صنعتی از آنها بهره برد.
قراگوزلو اظهار داشت: طرح های اینچنینی با عنایت به کاربردی که دارند در خارج از کشور بسیار بیشتر به آنها بها داده می شود و شرکت هایی وجود دارد که تخصصی بر روی پوشش های محافظ امواج کار می کنند.
گفتنی است، اساتید راهنمای این پروژه دکتر سید هژیر بهرامی، دکتر سعید صابر سمندری و استاد مشاور آن دکتر الهه کوثری اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده اند.
منبع: ابرنت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب