تولید گوشت مصنوعی از باقلا و نخود با ۹۰ درصد پروتئین خالص در کشور
ابرنت: یکی از شرکت های فناور با بهره گیری از ایزوله های پروتئینی دو گیاه، موفق به تولید گوشت گیاهی حاوی 85 تا 90 درصد پروتئین شدند که شباهت زیادی در طعم و بو با بافت گوشت حیوانی دارد و بگفته آنها این گوشت به زودی وارد بازار می شود.
صادق شجاعی، مدیر عامل این شرکت فناور در گفت و گو با ایسنا، یکی از موضوعات مطرح در کشور را موضوع امنیت غذایی دانست و اظهار داشت: مفهوم امنیت غذایی به دسترسی افراد به غذای سالم و به مقدار کافی تعبیر می شود و این موضوعی است که در همه اسناد بالادستی، سند امنیت غذایی ۱۴۱۰ و نقشه جامع علمی کشور وارد شده است.
وی یکی از راهکارهای تحقق امنیت غذایی را تولید گوشت های مصنوعی عنوان نمود و تصریح کرد: این نوع گوشت ها می تواند بر پایه سلول، گیاهان و یا قارچ ها باشد و در دنیا نیز تولید این نوع گوشت ها در این ۳ محور تمرکز شده است، به شکلی که شاهدیم دنیا به سمتی حرکتی می کند که دیگر نیازی به کشتن حیوانات نیست؛ چونکه این توانمندی حاصل شده که سلول حیوانات به بافت گوشت تبدیل می شود.
شجاعی افزود: برای این منظور سلول حیوانات در وضعیت آزمایشگاهی پرورش داده می شود و این امر باعث شده که در کاهش مصرف آب، کاهش انتشار آلودگی و کشتار حیوانات مؤثر شود.
مجری طرح با اعلان اینکه این روش مزایای دیگری همچون کاهش هزینه را در پی دارد، اظهار داشت: طبق آمارها تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به ۹ میلیارد نفر بالغ می شود و این سطح از اراضی زیر کشت جهانی، جوابگوی نیازهای غذایی این تعداد جمعیت نخواهد بود و نیاز داریم تا سال ۲۰۵۰ تولید مواد غذایی را تا دو برابر افزایش دهیم. در این صورت اگر قیمت موادغذایی افزایش یابد، ناامنی غذایی را داریم، ضمن آنکه افزایش فاصله میان اغنیا و فقرا را نیز به وجود می آورد.
این محقق افزود: با توجه به این که به سبب استفاده ناآگاهانه از اراضی کشاورزی، چرای بیش از اندازه دام و ساخت وسازها، زمینهای کشاورزی در حال تخریب هستند و از طرف دیگر شاهد تغییر اقلیم در کشور و تغییر و جابه جایی فصول مانند بهار زود رس و زمستان زود رس هستیم و این عوامل دست به دست هم داده تا در آینده شرایط نامساعدی برای کشت گیاهان ایجاد شود. این امر بر افزایش قیمت گوشت نیز اثرگذار می باشد، همانگونه که هم اکنون تهیه گوشت در کشور و در سایر کشورها هزینه های بالایی می طلبد و برای بسیاری اقشار پایین تهیه گوشت برایشان دشوار شده است.
مدیر عامل این شرکت فناور یکی از راهکارهای حل این چالش را تولید گوشت های آزمایشگاهی ذکر کرد و تصریح کرد: در وضعیت آزمایشگاهی می توان گوشتی را تولید کرد که دقیقا بافت، طعم و بوی بافت گوشت حیوانی را دارد. تولید گوشت به این شیوه مزایای زیادی را در پی دارد، همچون آنکه دارای کلسترول پایین و چربی پایین تری است، ضمن آنکه افرادی که از این نوع گوشت های مصنوعی مصرف می کنند، همان میزان پروتئینی را دریافت می کنند که از گوشت حیوانی دریافت کرده اند.
وی افزود: علاوه بر اینها در گوشت گیاهی امکان تولید شخصی سازی نیز وجود دارد، به این معنا که برای افراد مختلفی که به بیماریهای متفاوتی مبتلا هستند، می توان برمبنای نیاز آنها، گوشت گیاهی در قالب سوسیس، ناگت و همبرگر تولید کرد.
بگفته این فناور، در امارات شرکت بزرگی برای تولید این نوع گوشت های گیاهی به وجود آمده که از پادشاه این کشور مشوق بزرگی دریافت کرده است، بدین سبب که این شرکت توانسته است فرهنگ گیاه خواری را ترویج دهد، ضمن آنکه هواپیمایی این شرکت بر طبق این نوع گوشت ۴۶ نوع غذا به منوی خود افزوده است.
وی قیمت پایین تر نسبت به گوشت های حیوانی را از دیگر مزایای این طرح عنوان نمود و تصریح کرد: هزینه گوشت گیاهی یک سوم تولید گوشت حیوانی را دارد. در دنیا شرکت های بزرگی در تولید گوشت گیاهی فعال شده اند که مجوزهای سازمان غذا و داروی امریکا را دریافت کرده اند و دارای رنگ، بو و بافت گوشت حیوانی هستند؛ یکی از این شرکت های بزرگ متعلق به کشور امریکا ماهانه حدود ۴ میلیون دلار فروش برگر دارد و رکورددار فروش برگر گیاهی در دنیا است و خیلی از شرکت های بزرگ دنیا مانند مک دونالد به سمت بهره گیری از گوشت گیاهی در حرکت هستند.
شجاعی، تولید گوشت گیاهی در این شرکت را برمبنای ایزوله های پروتئینی خالص سازی از گیاهان مختلفی همچون سویا، باقلا، نخود، جوی دو سر و ماش دانست که این ایزوله های پروتئینی حاوی ۸۵ تا ۹۰ درصد پروتئین خالص هستند.
وی اشاره کرد: این مواد غذایی نه فقط برای بدن مضر نیستند، بلکه مصرف روزانه آنها کمک به سالم نگه داشتن بدن خواهد شد.
مجری طرح اشاره کرد: ما نمی گوییم گوشت گیاهی می تواند جایگزین گوشت حیوانی باشد، بلکه گوشت گیاهی می تواند مکمل گوشت حیوانی باشد، به این معنا که می توان یک وعده از غذا را با گوشت گیاهی تکمیل کرد به سبب ارزش غذایی غنی ای که دارد.
شجاعی با اعلان اینکه هزینه تولید گوشت گیاهی یک سوم گوشت حیوانی است، تصریح کرد: تا حالا اثبات نشده است که گوشت گیاهی برای بدن لطمه زا باشد. یکی از شرکت های آمریکایی مجوز سازمان غذا و داروی این کشور را گرفتن کرده است.
وی با اعلان اینکه برای تولید این نوع گوشت در فاز دریافت مجوزها هستیم، اظهار داشت: ما به دانش فنی این محصول دست یافته ایم و به گوشتی رسیده ایم که بافت، رنگ و مزه گوشت حیوانی را دارد.
بگفته مدیرعامل این شرکت فناور، در تولید گوشت گیاهی از ایزوله های پروتئینی مبنی بر باقلا و نخود استفاده شده که به زودی وارد بازار کشور می شود.
منبع: abrnet.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب