دبیر ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم خبر داد

فعال سازی زیرساخت های حمایتی برای ارتقاء طرح ها و کسب وکارهای خلاق

فعال سازی زیرساخت های حمایتی برای ارتقاء طرح ها و کسب وکارهای خلاق

به گزارش ابرنت، دبیر ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم از فعال سازی زیرساخت های حمایتی برای ارتقاء طرح ها و کسب وکارهای خلاق آگاهی داد و اظهار داشت: برنامه جامع تامین مالی جمعی به عنوان یک راهبرد ضروری برای شرکت های در مرحله رشد و توسعه محصول شناخته می شود، به ویژه برای آنها که با چالش های مالی مواجهند. این رویکرد نه فقط به تجمیع منابع مالی عمده کمک می نماید، بلکه فرهنگ سرمایه گذاری در عرصه های فناوری و فرهنگی را نیز تعمیق بخشیده و به ترویج نوآوری عمومی کمک می نماید.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم در امتداد پشتیبانی از توسعه اکوسیستم نوآوری و شکوفایی طرح و کسب وکارهای خلاق با همکاری صندوق پژوهش و فناوری صنایع خلاق، مبادرت به برگزاری برنامه جامع تامین مالی جمعی (Crowdfunding) کرده است. در این برنامه، شرکت های واجد شرایط می توانند بوسیله مشارکت جمعی سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی، به منابع مالی مورد نیاز برای توسعه و تجاری سازی محصولات و خدمات خود دست یابند.

مسعود حسنلو، دبیر ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم درباب پیشینه و دلیل ورود این ستاد در برنامه تامین مالی جمعی کسب و کارهای خلاق اظهار داشت: ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم در امتداد فعال سازی زیرساخت های حمایتی برای ارتقاء طرح ها و کسب وکارهای خلاق، برنامه جدیدی را برای تامین مالی جمعی به اجرا درآورده است. این ستاد، با هدف گسترش تعامل میان فرهنگ، فناوری و شناسایی چالش های مالی شرکتها و کسب و کارهای نوپای صنایع خلاق، بدنبال ایجاد فرصت های جدید برای تجاری سازی و گسترش محصولات نوآورانه است.
وی، هدف از این اقدام را تسهیل دسترسی به سرمایه در گردش برای شروع و توسعه کسب وکارهای فناورانه در عرصه صنایع فرهنگی و نرم دانست و اشاره کرد: این اقدام در راستای تقویت پایه های مالی، تسریع در فرآیند نوآوری و خلاقیت کسب وکارها و ایجاد اثرات ماندگار و بنیادی در اکوسیستم نوآوری به انجام می رسد.
وی افزود: تامین مالی جمعی به عنوان یک استراتژی ضروری برای شرکت های در مرحله رشد و توسعه محصول شناخته می شود، بویژه برای آنها که با چالش های مالی مواجهند. این رویکرد نه فقط به تجمیع منابع مالی عمده کمک می نماید، بلکه فرهنگ سرمایه گذاری را در عرصه های فناوری و فرهنگی نیز تعمیق بخشیده و به ترویج نوآوری عمومی کمک می نماید.
حسنلو، جامعه مخاطبان این فراخوان را شرکت های خلاق، دانش بنیان و کسب وکارهای نوپای حوزه فناوری های فرهنگی دانست و اشاره کرد: حوزه فعالیت شرکتها و یا طرح ها شامل بازی ویدئویی و موبایلی، سینما و انیمیشن، پی نمایی (کمیک استریپ)، رسانه های صوتی و تصویری، آموزش، یادگیری، طراحی، بازی، اسباب بازی و سرگرمی، صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی، هنرهای تجسمی و نمایشی، تولید محتوا، چاپ و نشر، مد و پوشاک، تولید محتوای صوتی و تصویری، نوشت افزار، نوآوری اجتماعی و سایر صنایع خلاق و فرهنگی است.

دبیر ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم همین طور اشاره کرد: این برنامه شامل سه روش تامین مالی است؛ نخست، تامین مالی مبتنی بر سود سالانه (Equity Crowdfunding) است؛ در این تکنیک، سرمایه گذاران در سود سالانه شرکت در آن خدمت و یا محصول سهیم می شوند. دوم، تامین مالی مبتنی بر پیش فروش (Reward-Based Crowdfunding) است؛ در این تکنیک، شرکتها با پیش فروش محصولات یا خدمات خود، منابع مالی مورد نیاز را جذب می کنند. سوم، تامین مالی مبتنی بر اهدا (Donation-Based Crowdfunding) است، در این تکنیک، افراد بدون انتظار دریافت بازگشت مالی، در اجرای طرح های مفید که اثرات اجتماعی شایان توجه دارند، کمک های خودرا اهدا می کنند.
به گفته ی ایشان، بخش اول طرح که مبنی بر سرمایه گذاری مبتنی بر سود است، با همکاری سکوهای تامین مالی جمعی اجرا می شود و طرح های متقاضیان به آنان معرفی خواهد شد و پروسه تکمیل مدارک و ضمانت، تا حد امکان تسهیل خواهد شد. بخش تامین مالی مبتنی بر اهدا با همکاری صندوق پژوهش و فناوری صنایع خلاق پیگیری خواهد شد و این صندوق درحال فراهم کردن شرایط و زیرساخت های اجرائی این طرح است.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، بگفته حسنلو، موفقیت در این فراخوان منجر به تقویت قابلیت های جذب سرمایه، توسعه محصولات نوآورانه و دسترسی به بازارهای جدید برای متقاضیان می شود.



منبع:

1403/05/24
13:59:06
0.0 / 5
238
تگهای خبر: آموزش , حقوق , خدمات , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
ابر نت