دانش بنیان های اربعینی-۱

از قرص جوشان و نی تا سامانه های پیشرفته راهکارهایی برای تأمین آب شرب سالم در اربعین

از قرص جوشان و نی تا سامانه های پیشرفته راهکارهایی برای تأمین آب شرب سالم در اربعین

به گزارش ابرنت، ۱۳ شرکت دانش بنیان دستگاه هایی را برای تولید آب آشامیدنی و آشامیدنی سالم و عاری از کدورت و آلودگی برای برگزاری مراسم اربعین تولید کرده اند که این دستگاه ها با پایین ترین میزان انرژی، فضای فیزیکی و آلودگی قادر به تولید آب شرب سالم هستند، ضمن آن که از جانب این شرکت ها راهکارهایی برای تبدیل آب شور به آب شرب عرضه شده است.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، اربعین حسینی نه فقط یک راهپیمایی بلکه تجلی شور و شعور میلیونها عاشق دلباخته ای است که از سرتاسر جهان رهسپار کربلا می شوند با پای پیاده ارادت خویش را به ساحت مقدس امام حسین (ع) و یاران با وفای ایشان نشان دهند.
اربعین حسینی یک رویداد مردمی است که هر ساله میلیونها زائر به آن دعوت می شوند و در این میان شرکتهای دانش بنیان ایرانی با اتکا به علم و فناوری و نیروهای متخصص خود برآنند با تولید محصولات فناورانه گامی در جهت یاری رساندن به موکب داران و زائرین اربعین بردارند.
این شرکت ها تابحال دستاوردهای فناورانه محور را در حوزه های مختلف برای رفع نیازهای زوار عرضه کرده اند که حوزه مدیریت آب شرب و پساب یکی از آنهاست.

دستاوردهای فناورانه در حوزه مدیریت آب شرب و پساب

آب شرب، آبی است که خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آن در حد استانداردهای تعریف شده باشد و برای نوشیدن یا تهیه غذا بی خطر است.
مقدار آب شرب مورد نیاز برای هر فرد متفاوت می باشد و به فعالیت بدنی، سن، مسائل بهداشتی و شرایط محیطی بستگی دارد. برای کسانی که در آب و هوای گرم قرار دارند، امکان دارد حداکثر ۱۶ لیتر در روز آب شرب نیاز باشد.
در سطح جهان، تا سال ۲۰۱۵ حدود ۸۹ درصد از مردم از منبعی که برای نوشیدن مناسب می باشد به نام منبع آب شرب به آب دسترسی داشتند. در جنوب صحرای آفریقا، ۴۰ تا ۸۰ درصد جمعیت می توانستند از آب شرب بهره گیرند. تا آن موقع تقریبا ۴.۲ میلیارد نفر در سرتاسر جهان از آب لوله کشی برای مصارف خود بهره می بردند، در صورتیکه ۲.۴ میلیارد نفر دیگر از چاه ها یا شیرهای عمومی مصرف خویش را تأمین می کردند.
سازمان بهداشت جهانی دسترسی به آب شرب سالم را از حقوق اساسی بشر می داند، در حالی حدود ۱ تا ۲ میلیارد نفر فاقد آب شرب سالم هستند.
در این جهت دانش بنیان های ایرانی به منظور دسترسی زوار اربعین به آب شرب سالم محصولاتی را به تولید رساندند که به این شرح است:

مخازن آب آشامیدنی بتنی پیش ساخته

یکی از شرکتهای فناور فعال در حوزه مدیریت آب شرب و پساب مستقر در سنندج مخازن آب آشامیدنی بتنی پیش ساخته با تکنیک پیش تنیدگی در احجام ۵۰ تا ۱۰ هزار متر مکعب را با هدف تأمین آب آشامیدنی سالم برای زائرین اربعین عرضه نمود.
این محصول پیش ساخته در مدت زمان کوتاهی نسبت به مخازن در جا تاسیس می شود و باتوجه به تولید قطعات در کارخانه و انجام کنترل های لازم در حین تولید، کیفیت به مراتب بالاتری نسبت به مخازن در جا دارند.
باتوجه به استفاده از المان های مختلف در ساخت و اتصال های ساده کف و بدنه و سقف مخازن و هم استفاده از مواد پلی یورتان در درز قطعات این گونه مخازن در مقابل زلزله بسیار منعطف تر و مقاوم تر هستند.

دستگاه تصفیه آب و فاضلاب

یکی از شرکتهای دانش بنیان با ساخت دو محصول «دستگاه تصفیه آب و فاضلاب با غشای اسمز معکوس آب لب شور با پلیمریزاسیون پلی آمید» و «ممبران شیرین سازی آب (RO)» خدمات دیگری را در حوزه مدیریت آب آشامیدنی به زائرین اربعین ارئه کردند.
فیلترهای UF برای تصفیه فاضلاب و فیلترهای RO این شرکت برای تصفیه آب دریا به کار می آید. همینطور مدول های استاندارد غشایی شیرین سازی آب برای حذف نمک های محلول در آب و سالم سازی آب به کار می آید. سیستم های این شرکت دانش بنیان همینطور قادر به تأمین آب آشامیدنی و آب کشاورزی برای محرومیت زدایی و موکب های مسیر پیاده روی اربعین است.

سامانه های تصفیه آب شرب

یکی دیگر از شرکتهای دانش بنیان سامانه های تصفیه آب آشامیدنی و پساب اولترافیلتراسیون و تصفیه آب در شرایط بحرانی را عرضه نموده است. دستگاه های تصفیه آب و پساب اولترافیلتراسیون در مقابل سامانه های تصفیه آب و پساب نظیر ازن زنی، کلرزنی، لامپ های UV مزیت های بالاتری دارد.
حذف تمام میکروب ها و ویروس ها، حذف کدورت و همینطور توانایی تحویل آب کاملا شفاف از مزیت های این سامانه محسوب می شود. این در حالیست که در نمونه های مشابه کدورت آب از بین نمی رود و در صورت از بین رفتن، لاشه میکروب ها و ویروس ها در داخل آب باقی خواهد ماند.
همینطور این دستگاهها به شکلی طراحی شده است که در قبل از تصفیه تمهیدات بیشتری برای بالا بردن عمر غشای اولترافیلتراسیون در نظر گرفته شده و در صورت احتیاج به ذخیره آب لامپ UV هم تعبیه شده است.

سامانه مدیریت هوشمند مخازن آب

یکی از شرکتهای دانش بنیان مستقر در استان سمنان به منظور تولید آب آشامیدنی سالم سامانه های مدیریت هوشمند مخازن آب را پیشنهاد داده است. این سامانه یک سیستم کاملا خودکار بوده و بدون دخالت انسان قادر به کنترل سطح آب مخازن بوده و پمپ ها و شیرهای مربوط را بموقع خاموش و روشن کرده و از سرریز آب مخازن جلوگیری می کنند.
این محصول باتوجه به ساعات اوج بار، زمان بندی روشن و خاموش شدن پمپ ها را به شکلی تعیین می کند که پایین ترین میزان مصرف برق اتفاق بیفتد. نرم افزار این سامانه همینطور امکان کنترل شبکه آبرسانی ازراه دور را به شکل دستی و ازراه دور فراهم می آورد و دارای بخش اطلاعات تعمیرات و نگهداری است.
افزوده شدن حسگرهای کلر و فلوتر از دیگر مزایای این سامانه بشمار می رود.

دستگاهی برای افزایش بهره وری تصفیه آب

یکی از شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه توسعه فناوری نانو دو سیستم «تصفیه پساب اسمز معکوس (RO)» و «تجهیزات حذف کدورت، آرسنیک، نمک و نیترات از آب» را به تولید رساند.
همچون مزایای سیستم تصفیه پساب اسمز معکوس میتوان به افزایش بهره وری آب ورودی با تصفیه پساب بسیار شور و غلیظ با بهره گیری از سیستم اسمز معکوس، افزایش طول عمر فیلترهای سیستم اسمز معکوس، کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری و تولید حجم کم و سهولت امحاء پساب اشاره نمود.
تجهیزات حذف کدورت این شرکت هم با بهره گیری از حداقل مواد شیمیایی مبادرت به حذف کدورت آب می کند و با اشغال فضای کم می تواند حجم زیادی از آب را کدورت زدایی کند. استفاده از جاذب های بر پایه نانو آهن و قابلیت استفاده چندین باره از جاذب در حذف آرسنیک، عدم تولید هرگونه پساب در فرایند حذف آرسنیک، بومی سازی و توسعه فناوری الکترودیالیز در نمک زدایی از آب شرب و بهره وری نمک زدایی تا ۹۵ درصد از دیگر قابلیت های این تجهیزات است.
این تجهیزات همینطور قادر به حذف ۷۰ درصد نیترات با حداقل انرژی است و امکان نصب و راه اندازی واحدهای کوچک در دور افتاده ترین مناطق با حداقل هزینه را دارد.

پکیج ضد عفونی کننده آب آشامیدنی

یکی دیگر از شرکتهای دانش بنیان با پکیج ضد عفونی کننده آب شرب با بهره گیری از فرایند اکسیداسیون پیشرفته (اشعه UV) و میکروفیلتراسیون به استقبال زوار اربعین رفته است.
این دستگاه به ظرفیت ۶۰ متر مکعب بر ساعت قادر به ضد عفونی کردن آب شرب است. فرایند اکسیداسیون پیشرفته بر اساس تولید و به کارگیری رادیکال اکسیدکننده هیدروکسیل بعنوان یکی از قوی ترین اکسیدانت های شیمیایی برای تخریب غیر انتخابی ترکیبات پیچیده و بیولوژیک در آب و پساب است.
پکیج طراحی و تولید شده قابلیت حذف ۹۹.۹ درصدی میکروارگانیسم ژباردیا پروتوزوا را که نسبت به گندزدایی با فرآیندهای مرسوم نظیر کلرزنی مقاومت ژنتیکی دارد، فراهم می آورد.
این محصول با فرایند مولتی اکسیداسیون پیشرفته کاملا منطبق بر معیارهای تفضیلی حوزه تجهیزات آب و محیط زیست است.
قرص ضد عفونی کننده آب آشامیدنی
یک شرکت دانش بنیان قرص ضدعفونی کننده آب شرب هیپوپاک در مقیاس صنعتی را به تولید رساند. این قرص یک قرص جوشان ضد عفونی کننده آب است که برای ضدعفونی کردن آب شرب و ضد عفونی کردن میوه و سبزیجات قابل استفاده می باشد.
این قرص در مقیاس های یک لیتر، ۲۰۰ لیتر و ۵۰۰ لیتر بدون عوارض جانبی است و قادر به حذف میکروارگانیسم های موجود در آب در مدت ۳۰ دقیقه با هدف پیش گیری از بروز بیماری هایی همچون وبا، اسهال خونی، حصبه و سایر بیماریهای مسری از راه آب است.
این قرص بعنوان ضد عفونی کننده منتخب سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و داروی امریکا، هلال احمر و صلیب سرخ سفارش شده است.
پکیج تصفیه آب RO
پکیج تصفیه آب به روش RO از دیگر محصولات تولیدشده از جانب دانش بنیان های ایرانی با هدف عرضه به مراسم اربعین است. پیچیدگی محصولات این شرکت ناشی از تکنولوژی خاص و طراحی هر سیستم و نحوه ساخت و راه اندازی آن است.
سیستم تصفیه آب با روش انعقاد الکتروشیمیایی
یک شرکت دانش بنیان سیستم تصفیه آب به روش انعقاد و شناورسازی الکتریکی (ECF) را برای تأمین آب شرب معرفی نمود.
دستگاه تصفیه پساب های صنعتی و بهداشتی با روش انعقاد الکتروشیمیایی این شرکت دارای قابلیت کاهش فضای مورد استفاده تا یک پنجم تصفیه خانه های هوازی است. این دستگاه با بهره گیری از فرایند انعقاد الکتروشیمیایی موجبات فولکولاسیون فاضلاب و تصفیه فاصلاب را فراهم می آورد.
از این دستگاه در فرایند تصفیه آب، فاضلاب و پساب صنایع مختلفی چون تولیدکنندگان مواد شیمیایی مانند انواع رزین ها و چسب های نساجی و رنگرزی، کشتارگاه ها و تولیدکنندگان مواد گوشتی و پروتئینی و لبنیات استفاده می شود. از خصوصیت های مهم این سیستم، پیوسته بودن فرایند تصفیه و عدم تولید آلودگی صوتی و منظری است.
نی تصفیه آب
نی تصفیه آب شخصی بر پایه غشاء الیاف توخالی (نانویی) محصول جدید یکی از شرکتهای دانش بنیان برای سالم سازی آب است. این شرکت با بهره گیری از غشاهای هالوفایبر، سیستم آب فردی به شکل بطری و نی را ساخته است.
این محصول با کاربرد پزشکی، صنعتی، خانگی و فردی برای تصفیه مایعات و گازها بخصوص صافی دیالیز و تصفیه آب آشامیدنی مورد استفاده قرار می گیرد.
غشاهای الیاف توخالی تولیدی این شرکت از جنس پلی سولفون و پلی اتر سولفون و پلی اکریلونیتریل با قابلیت فرآیندهای غشایی اسمز معکوس، نانو فیلتراسیون و میکروفیلتراسیون بر حسب نیاز است. کاربرد این الیاف در صافی دیالیز خون و جداسازی ذرات معلق از آب است. هالوفایبر یا غشای الیاف توخالی برای شفاف سازی و جداسازی مواد مختلفی مانند مواد جامد غوطه ور، باکتری ها و یا کاهش غلظت بالای ماکرومولکول ها استفاده می شوند.
تصفیه آب خانگی
یکی دیگر از شرکت ها دستگاه تصفیه آب خانگی با غشای سرامیکی را عرضه نموده است. غشاهای نانو ساختار سرامیکی لوله ای دانش بنیان این شرکت در دستگاه های تصفیه آب خانگی برای حذف بار میکروبی، کدورت و درشت مولکول های آلاینده به کار می رود و شامل پکیج بحران حاوی یک محفظه، پمپ دستی، شیر برداشت و توری نگهداری غشاء و غشاء است.
غشاهای نانو ساختار سرامیکی تولیدی این شرکت با اندازه حفرات ۱۰۰ تا ۲۰۰ نانومتر که دارای تاییدیه دانش بنیان است، در این دستگاه در کنار جاذب کربنی قرار گرفته اند و آلاینده ها و طعم و بوی آنرا حذف می کنند، در شرایطی مانند سیل و زلزله هم که تنها مشکل آب آلودگی میکروبی و کدورت است، با بهره گیری از تلنبه دستی و ایجاد فشار بر روی غشای آب تصفیه شده از قسمت شیر برداشت می شود.
این دستگاه دارای یک غشای سرامیکی لوله ای نانو ساختار و یک کربن بر روی شاسی نگهدارنده است.
سیستم های پیشرفته تصفیه آب و فاضلاب
این محصول با بهره گیری از برقراری جریان الکتریکی بین دو الکترد آند و کاتد و رهایش کاتیون های فلزی سبب انعقاد ذرات کلوئیدی و معلق موجود در فاضلاب می شود.
ذرات منعقد شده در مرحله بعد ته نشین شده و به راحتی از مسیر جریان حذف می شود. این تکنولوژی سبب کاهش چشم گیر مصرف مواد شیمیایی و تولید پسماند می شود.
سامانه بازچرخانی و تصفیه آب
سامانه بازچرخانی و تصفیه پساب دستگاه نمک زدایی اسمر معکوس (RO) توسط سلول های خورشیدی بدون احتیاج به برق یکی از شرکتهای دانش بنیان یک پکیج اضطراری پرتابل برای تصفیه آب و نمک زدایی در ظرفیتهای ۳۰ تا ۵۰متر مکعب در شبانه روز با بهره گیری از پنل های خورشیدی است که بدون احتیاج به استفاده از شبکه توزیع برق قابل بهره برداری است.
این پکیج ها کدورت های بسیار بالا را به وسیله فیلترهای سرامیکی و نمک زدایی به وسیله RO تصفیه می کنند و آب قابل شرب را به تولید می رسانند.
در مکان هایی که آب شور وجود دارد، این پکیچ بدون استفاده از شبکه توزیع برق می تواند آب قابل شرب را در اختیار مردم قرار دهد.



منبع:

1403/05/29
12:10:34
0.0 / 5
276
تگهای خبر: استاندارد , تكنولوژی , حقوق , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
ابر نت