در گفت وگو با ابرنت اعلام شد

تحقق اهداف برنامه هفتم در بخش مطالعه و توسعه با تزریق سالانه ۱ و نیم میلیارد دلار

تحقق اهداف برنامه هفتم در بخش مطالعه و توسعه با تزریق سالانه ۱ و نیم میلیارد دلار

به گزارش ابرنت، معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اهداف برنامه هفتم توسعه در بخش مطالعه و توسعه، اظهار داشت: در صورتیکه سالانه 1.5 میلیارد دلار به این حوزه تزریق شود، همه اهداف برنامه هفتم در بخش مطالعه و توسعه محقق می گردد.


دکتر پیمان صالحی در گفت و گو با ایسنا، با تأکید بر ضرورت سرمایه گذاری بر روی تحقیقات بنیادی، اظهار داشت: البته محدودیت های بودجه ای برای سرمایه گذاری در عرصه های تحقیقات علمی وجود دارد. سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری برای برنامه ششم توسعه این بوده که باید سهم مطالعه و توسعه از GDP حدود ۴ درصد باشد که از این مقدار ۲ درصد مربوط به بخش دولتی و ۲ درصد در بخش خصوصی است.
وی با اعلان اینکه این برنامه نیز در برنامه هفتم توسعه آمده است، اظهار داشت: خوشبختانه هم دولت دراین زمینه اهتمام دارد و هم مجلس آنرا مصوب کرده است.
صالحی با اعلان اینکه وزارت علوم ظرف دو هفته آتی پیگیر اجرای برنامه های اجرائی آن در بخش های مختلف است، تصریح کرد: پیش بینی کردیم که اگر تا پایان برنامه هفتم سهم اعتبارات مطالعه و توسعه از GDP برسد، در عرصه تحقیقات کشور سالانه یک و نیم میلیارد دلار به اعتبارات قبلی اضافه شود تا به سهم ۲ درصد برسیم.
صالحی اشاره کرد: میزان GDP در سال قبل ۴۰۰ میلیارد دلار بوده است و دو درصد این میزان حدود ۲ میلیارد دلار می شود و اگر سالی یک ونیم میلیارد دلار افزایش بودجه در مطالعه و توسعه داشته باشیم، کلیه مراکز تحقیقی و دانشگاه ها به تعهدات خود عمل خواهند کرد.
معاون پژوهشی وزیر علوم، جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی خارجی و تهیه ۳۹ درصد مقالات کشور در همکاریهای بین المللی را از تاکیدات برنامه هفتم توسعه دانست و تصریح کرد: اگر سهم ۲ درصدی از جی دی پی محقق شود، صددرصد قادر به تحقق اهداف برنامه هفتم خواهیم بود.
به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، برمبنای ماده ۹۳ قانون برنامه هفتم توسعه در آخر برنامه (سال ۱۴۰۷) رتبه جهانی ایران از نظر کمیت تولید علم به استناد پایگاه های معتبر بین المللی باید به رتبه ۱۴ جهانی برسد. همین طور در آخر برنامه هفتم توسعه، باید سرانه مقالات نمایه شده در پایگاه های استنادی بین المللی به هیات علمی دولتی به ۱٫۵ مقاله به ازای هر عضو هیات علمی دولتی برسد. بر طبق این قانون، تا سال ۱۴۰۷ نشریات ایرانی نمایه شده دارای چارک (کیو) نیز نسبت به سال شروع برنامه باید ۲۵ درصد افزایش یابد.
طبق این قانون تا پایان برنامه باید ۳۹ درصد از مقالات ایرانی نمایه شده در یکی از پایگاه های علمی، بصورت مشترک با پژوهشگران خارجی انتشار یافته باشد و در آن تاکید شده است که تا انتهای سال ۱۴۰۷ باید ۲۰ دانشگاه ایرانی در یکی از نظام های معتبر بین المللی به رتبه زیر ۵۰۰ دست یابند. همین طور تا پایان برنامه هفتم توسعه باید ۵۵ هزار مقاله خارجی در مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) نمایه شوند.
یکی دیگر از اهداف کمی برنامه هفتم توسعه درباره ی سهم پایان نامه ها و رساله های تقاضا محور و نیاز محور است و برمبنای آن تا انتهای سال ۱۴۰۷، باید ۱۰ درصد از کل پایان نامه ها و رساله های علوم انسانی نیاز محور و تقاضا محور برمبنای سامانه نظام ایده ها و نیازها (نان) باشند. این سهم برای پایان نامه ها و رساله های غیر علوم انسانی، ۲۰ درصد در نظر گرفته شده است. بر طبق این قانون، تا انتهای سال ۱۴۰۷ درآمد سالانه قراردادهای پژوهشی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها باید نسبت به سال ۱۴۰۲، ۲۰ درصد افزایش یابد. همین طور سهم اعتبارات پژوهش و فناوری دولتی از تولید ناخالص داخلی باید به دو درصد برسد. بر طبق این قانون؛ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مکلف است که گزارش سنجه های عملکردی ارتقای نظام علمی، فناوری و پژوهشی را سالانه به مجلس ارائه کند.




منبع:

1403/07/26
13:52:36
0.0 / 5
2827
تگهای خبر: علم و فناوری , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
ابر نت