سهم ۴ و دو دهم درصد اقتصاد دیجیتال در ایران و ۱۴ و یک دهم درصدی در عربستان

سهم ۴ و دو دهم درصد اقتصاد دیجیتال در ایران و ۱۴ و یک دهم درصدی در عربستان

به گزارش ابرنت، معاون سیاست گذاری و برنامه ریزی فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: در حالیکه ایران در بین ۱۶۹ کشور در شاخص توسعه فناوری اطلاطات و ارتباطات ۸۴ است، کشور عربستان ۱۴ است، ضمن آن که سهم اقتصاد دیجیتال ایران ۴.۲ و کشور عربستان ۱۴.۱ است.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، دکتر احسان چیت ساز در همایش هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی که از جانب صندوق پژوهش و فناوری دیجیتال و با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی ریاست جمهوری امروز در سالن همایش های کتابخانه ملی برگزار گردید، اظهار داشت: بر مبنای آمارهای انتشار یافته ایران در شاخص IDI (شاخص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات) در بین ۱۶۹ کشور در جایگاه ۸۴، در شاخص رکن اتصال جهانی در جایگاه ۷۴ و در شاخص رکن اتصال معنادار در جایگاه ۱۰۱ ایستاده است.
وی ادامه داد: این در حالیست که کشور عربستان سعودی در شاخص IDI در رتبه ۱۴، در شاخص رکن اتصال جهانی ۱۶ و در شاخص رکن اتصال معنادار رتبه ۸ و کشور ترکیه در شاخص IDI رتبه ۶۲، در شاخص رکن اتصال جهانی رتبه ۷۵ و در شاخص رکن اتصال معنادار رتبه ۳۳ را کسب کرده اند.
چیت ساز، به سهم اقتصاد دیجیتال کشورها اشاره نمود و تصریح کرد: جدول سهم اقتصاد دیجیتال کشورها نشان میدهد که سهم اقتصاد دیجیتال کشور چین ۴۱.۵ درصد، سهم اقتصاد دیجیتال عربستان ۱۴.۱ درصد، سهم اقتصاد دیجیتال ترکیه ۱۱ درصد و سهم اقتصاد دیجیتال امارات ۹.۷ درصد اقتصاد کشور است.
معاون سیاست گذاری و برنامه ریزی فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سهم اقتصاد دیجیتال ایران را ۴.۲ درصد دانست و اضافه کرد: در سال ۹۱ از مجموع هسته های اقتصاد دیجیتال، تنها همراه اول فعال بوده، ولی امروزه کلیه شرکتهای حوزه فناوری اطلاعات در هسته اقتصاد دیجیتال کمتر از ۱۵ میلیارد دلار ارزش دارد و این عدد نشان میدهد که چه تغییراتی در اقتصاد ما درحال رخ دادن است.
چیت ساز افزود: رقم کمتر از ۱۵ میلیارد دلار نشان میدهد که هیچ سرریزی در این هسته ها وجود نداشته تا سایر اجزا اقتصاد دیجیتال را سیراب و تأمین مالی کنند و ارزش بزرگترین را رقم بزنند.
وی اشاره کرد: ما در شرایط حاضر نیازمند تغییر و تحول بزرگترین هستیم و نیاز داریم تا در مشارکت عمومی و خصوصی لایه زیر ساخت ها را تقویت نماییم.
چیت ساز با اشاره به وضعیت چین در مقابل ایالات متحده، اظهار داشت: در حوزه برتری در پژوهش و توسعه آمریکا پیشینه قوی دانشگاهی استارتاپی و بازار سرمایه و چین در سرمایه گذاری دولتی عظیم و اجرای برنامه های ملی پنج ساله و برنامه نوآوری برتری دارد.
وی اضافه کرد: در زمینه جذب نخبگان رقابت سنگینی در اعطای ویزای بورسیه و مشوق های پژوهشی در بین این دو کشور وجود دارد و شاهد نقش حیاتی دانشگاه های طراز اول مانند (MIT) استنفورد، تسینگهوا، پکن هستیم.
وی با اشاره به نبرد عظیم در حوزه داده ها میان این دو کشور، اظهار داشت: هم اکنون زیر ساخت های ابری گسترده در هر دو کشور درحال گسترش است و کوشش برای کنترل و نظارت بر داده های جمعیتی در مقیاس ملی دیده می شود.
معاون سیاست گذاری و برنامه ریزی فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد: در کشور چین ایجاد ابر شهر های متصل با شبکه های ۵.۶، ایجاد شهر های هوشمند، دوقلوی دیجیتال برای مدیریت آنی زیر ساخت ها و کاهش هزینه های حمل و نقل و مصرف انرژی تا ۳۰ درصد در حال اجراست. علاوه بر آن اتوماسیون فراگیر در تولید در این کشور توسعه یافته و توسعه روبات های در کنار نیروی انسانی را در دستور کار خود قرار داده است.
وی گسترش زیرساخت های ابری Tencent Cloud Aliyun و رشد سالیانه ۱۵۰ در صنایع رباتیک تا ۲۰۳۵ را از دیگر برنامه های کشور چین نام برد.
وی به برتری ایالات متحده آمریکا در حوزه هوش مصنوعی نسبت به کشور چین اشاره نمود و تصریح کرد: پیشتازی در تحقیقات تراز اول، توسعه مدل های مولتی مودال تصویر، متن (صوت) رهبری در همگرایی، تحقیقات پیشرفته در حوزه رباتیک فضایی و پزشکی هوشمند واکوسیستم استارتاپی و دانشگاهی از برتری های این کشور است.
به قول وی توسعه مراکز نوآوری سیلیکون ولی در شهر های امریکا، سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری سالانه در AI R&D تا ۲۰۳۵، وضع مقررات جدید و شفافیت الگوریتمی و تصویب قوانین فدرال برای ممانعت از تبعیض الگوریتمی را از دیگر برتری های این کشور نسبت به کشور چین نام برد.


1403/11/29
09:48:21
0.0 / 5
264
تگهای خبر: ابری , ارتباطات , ارزش , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
ابر نت