مهم ترین اخبار اقتصادی ۲۵ شهریورماه

چه هزینه ای به كالاهای وارداتی تحمیل می شود؟

چه هزینه ای به كالاهای وارداتی تحمیل می شود؟

ابرنت: در شرایطی كه طی روزهای گذشته هیات وزیران تصویب كرد كه ثبت سفارش برای واردات كالا به استثنای خودرو بدون انتقال ارز آزاد شود و با عنایت به اعلام رییس اتاق بازرگانی تهران در خصوص رسوب ۱۳۹ هزار كانتینر در گمرك، روزی ۱۳۹ میلیارد تومان هزینه به كالاهای وارداتی تحمیل شده است.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، یكی از مهم ترین اخبار امروز اقتصادی درباره هزینه ای است كه با مصوبه هیات دولت به كالاهای وارداتی تحمیل می گردد. به دنبال ابلاغ بسته ارزی جدید و مصوبات آن كه شامل بازگشت ارز حاصل از صادرات كالاهای غیرنفتی و اعمال محدودیت برای واردات كالاهایی كه قبل از ابلاغ بسته ارزی نخست (كه در بیست ویكم فروردین ماه امسال ابلاغ گردیده بود) در گمرك مانده بود، مانند پرداخت مابه التفاوت ارزی، كالاهای بسیاری مدت ها در گمرك باقی ماند و مشكلات زیادی برای بازرگانان و بخش های تولید به وجود آمد.
پدرام سطانی - نایب رییس اتاق بازرگانی ایران - با بیان این كه هر روز نگه داری یك كانتینر كالا به اندازه یك درصد ارزش آن كالا هزینه مستقیم و غیرمستقیم دربردارد، اظهار داشت: برپایه محاسبات صورت گرفته در شرایط كنونی باقی ماندن هر روز كالا در گمرك در شرایط اقتصادی امروز یك میلیون تومان هزینه به ازای هر كانتینر كالا دربردارد كه می توان به هزینه های مستقیم و غیرمستقیم همچون دموراژ، انبارداری، سود بانكی، حقوق بیكاری كارگاه معطل مانده برای آن كالا، هزینه های بالاسری و غیره اشاره نمود.
صادرات ۷ قلم كالا ممنوع شد
یكی دیگر از اخبار امروز به اعلام كالاهایی اختصاص یافت كه صادرات آن ها ممنوع شده است. طی ماه های اخیر اقتصاد ایران به دنبال برخی مشكلات كه جرقه آن با خروج آمریكا از برجام زده شد، با معضلاتی روبرو شد و نوسانات شدید نرخ ارز تجارت ایران را با سایر كشورها بخصوص كشورهای اروپایی با چالش هایی روبرو كرد. به همین جهت علاوه بر بروز مشكلاتی در تامین مواد اولیه برخی كالاها و دپو شدن كالاهای برخی واردكنندگان به دلایل مختلف همچون مشكلات ارزی، فضایی در ایران به وجود آمد كه مردم را درباره تامین كالاهای اساسی موردنیاز كشورمان هراسان كرد.
بدین سان و در همین راستا صادرات هفت قلم كالای موردنیاز كشور، در جهت تنظیم بازار داخلی و جلوگیری از افزایش قیمت های بی رویه ممنوع شده است. این هفت قلم كالا عبارتند از: انواع دفترچه مشق و حسابداری، شكر خام و شكر سفید، جوال و كیسه برای بسته بندی، انواع پودرهای مشتقات شیر و آب پنیر، كازئین، انواع لاستیك سبك و سنگین و مرغ زنده و گوشت مرغ.
كالاهایی كه از پرداخت مابه التفاوت ارزی معاف شدند
از طرفی در حالیكه مقرر شده بود كالاهایی كه ارز دولتی دریافت كرده اند موظف به پرداخت مابه التفاوت هستند، طی نامه وزیر صنعت، معدن و تجارت به رییس كل بانك مركزی ۱۷۳ قلم كالای دیگر از پرداخت مابه التفاوت ارز معاف شدند. بر مبنای مصوبه جدید دولت، این موارد از شمول پرداخت مابه التفاوت معاف شدند:
۱- ماشین آلات، تجهیزات، قطعات یدكی خطوط تولید و مواد شیمیایی و مصرفی خط تولید و طرح های در رابطه با هر یك از دستگاه های اجرایی با تشخیص وزارتخانه ذیربط
۲- مواد اولیه وارداتی، قطعات و ملزومات مورد نیاز كه محصول نهایی آن با ارز رسمی قیمت گذاری می گردد با تشخیص وزارتخانه تولیدی ذیربط
۳- مواد اولیه دارو، تجهیزات پزشكی و قطعات یدكی تجهیزات پزشكی و ملزومات پزشكی كه مشمول قیمت گذاری با ارز رسمی است با تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی
۴ - گاو شیری، گوسفند و بز مولد، جوجه اجداد گوشتی، جوجه مادر یكروزه تخم گذار، انواع پیاز گل های زینتی، خوراك اماده آبزیان و خیلی از دیگر از اقلام كشاورزی
كمبود روغن نداریم
با كمبود و افزایش قیمت مواد اولیه قوطی های پلاستیكی برخی تصمیمات دولتی برآن بود تا مواد اولیه تولیدات پلاستیكی كه توسط پتروشیمی ها تولید می شود، در وهله اول در بازار داخلی ارائه شود و با رفع نیاز بازار داخلی مابقی محصولات به بازار صادراتی اختصاص پیدا كند.
فروشندگان سطح شهر در ماه های اخیر بارها اعلام نمودند كه توزیع روغن با كمبود مواجه شده و با این كمبود عرضه قیمت روغن رشد داشته است. در ایام گذشته بعضی از گفته ها حكایت از آن داشت كه قرار بر آن است تا میزان عرضه روغن برای بار دیگر كاهش پیدا كند و این گفته به علت آن بود كه بعضی از شركت های پخش به واحدهای فروش سطح شهر اعلام نموده بودند، اگر روغن به روز و به صورت نقدی خریداری نكنید، در ایام آینده روغنی برای خرید وجود نخواهد داشت.
این در شرایطی است كه سعید درخشانی - رییس اتحادیه سوپرماركت داران - به ایسنا گفته است: عرضه محصولات روغن در سطح شهر مناسب است و هر زمان كه نیاز به روغن داشته اند شركت ها محصولات روغن را در اختیار آنها گذاشته است.
فرآیند دشوار دریافت مجوز؛ اعدام كسب وكارهای آنلاین؟
در حالیكه امروزه یكی از مهم ترین دغدغه های بخش های مختلف كشور، تولید اشتغال به حساب می آید و در این بین كسب وكارهای آنلاین هم به سمتی می روند كه بتوانند سهم زیادی در این باره داشته باشند و تسهیلات زیادی برای كاربران اینترنتی فراهم نمایند، اما همواره تعدد قوانین و فرآیند دشوار دریافت مجوز كار را برای این كسب وكارها كه غالبا هم نوپا و كوچك هستند، سخت كرده است.
یكی دیگر از مواردی كه همواره مورد انتقاد این كسب وكارها بوده، فرآیند فیلترینگ است. گاهی گروهی از كسب وكارها با فیلتر مواجه می شوند؛ یك روز كسب وكارهای كاریابی و تبلیغاتی، و به تازگی هم اخباری از فیلتر شدن تعدادی از كسب وكارهای فروش آنلاین بلیت و خدمات گردشگری شنیده شده و بدتر از همه اینكه فیلتر این سایت ها در روز پنج شنبه و در حالی اتفاق افتاده كه به ادعای آن ها نه تنها هیچ اطلاعی داده نشده، بلكه نتیجه شكایت و پیگیری هم تا روز شنبه كه نخستین روز كاری است به تاخیر افتاده، آن هم در شرایطی كه برای كسب وكارهای آنلاین، حتی چند ساعت در دسترس نبودن هم ضررهای بسیاری دارد.
امیر ناظمی -عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات- در این باره اعلام نموده است: فیلتر حدود ۱۸۰ سایت برپایه استعلام دادستانی از سازمان هواپیمایی درباره اسامی سایت های فاقد مجوز فروش از این سازمان بوده است. دو اشتباه در این استعلام، نادیده گرفتن دو نوع از سایت ها بوده است. نخست سایت هایی كه پارتنر دارای مجوز دارند و دوم سایت های مقایسه و معرفی بلیت كه كاربر را برای خرید به سایت اصلی هدایت می كنند.
جزئیاتی از تامین ارز زائران اربعین
در حالیكه در ماه محرم قرار دادیم و با نزدیك شدن به اربعین، اخباری در خصوص اختصاص دلار ۷۰۰۰ تومانی به زائران اربعین شنیده می شود، این در شرایطی است كه قرار بر این نیست كه ارزی بعنوان ارز مسافرتی با نرخ نیمایی در اختیار آن ها قرار گیرد؛ بلكه فقط هزینه ویزای زائران در قالب حواله ارزی با نرخ نیما پرداخت می گردد و ارز سفر باید از بازار و همانند سایر مسافران تهیه شود.
پیگیری مبحث از منابع آگاه حوزه ارزی با این توضیح همراه بود كه قرار نیست به هیچ عنوان ارزی با نرخ نیما (نظام یكپارچه معاملات ارزی) در قالب ارز مسافرتی به زائران پرداخت گردد و آنان باید ارز مورد نیاز خویش را از بازار تامین كنند، اما هزینه ویزای این مسافران با عنایت به نرخ روزانه نیما به حساب سفارت عراق در ایران از جانب بانك مركزی حواله خواهد شد. در این حالت دیگر هیچ اسكناسی به صورت مستقیم به زائران اربعین داده نمی گردد.
مردم مثل طلا و دلار، پوشك می خریدند!
هجوم عجیب مردم طی ۱۰ روز اخیر جهت خرید محصولات سلولزی، كمبود نگران كننده در بازار پوشك بچه، بزرگسالان، وسایل بهداشتی بانوان، دستمال كاغذی و دیگر محصولات سلولزی را به وجود آورد و افزایش قیمت را به همراه داشت. مسئله ای كه چند دلیل اصلی داشت؛ مهمترین آن كاهش میزان تولید داخلی به علت عدم تعیین تكلیف درباره ارز تخصیص یافته جهت واردات مواد اولیه مورد نیاز صنایع سلولزی بود و مسئله قابل تامل دیگر افزایش تقاضای مردم و هجوم همیشگی افرادی بود كه برای خرید بازار را با التهاب روبرو كردند.
اما در این راستا رییس انجمن صنایع سلولزی ایران ضمن اعلام اینكه هیچ كارخانه تولید محصولات سلولزی تعطیل نشده است، تصریح كرد كه مشكلات به وجود آمده در زمینه تولید و عرضه محصولات سلولزی برطرف شده است؛ هرچند به علت ترخیص مواد اولیه از گمرك با ارز آزاد، قیمت ها دو تا ۲.۵ برابر افزایش یافته است.
برای بلیت هواپیما تصمیم گیری می شود
مقصود اسعدی سامانی -دبیر انجمن شركت های هواپیمایی- با اشاره به اینكه شركت ها در شهریورماه از وضعیت اقتصادی خود رضایت نداشتند، اصلی ترین علت این اتفاق را نرسیدن ارز نیمایی وعده داده شده از جانب دولت دانست و تصریح كرد: با وجود آنكه در چارچوب اجرایی سیاست های جدید ارزی دولت بنا بر آن بود كه ایرلاین ها با استفاده از سامانه نیما ارز مورد نیاز خویش را تامین كنند، تابحال و با وجود گذشت چند هفته امكان دسترسی به این ارز برای شركت های هواپیمایی فراهم نشده است.
به قول وی، به دنبال این اتفاق ایرلاین ها مجبور شده اند یا خیلی از هزینه های خویش را به شكل غیرنقدی و با وعده آینده اجرا كنند یا برای سیاست هایی كه امكان به تاخیر انداختن آن ها وجود نداشته، ارز را به شكل نقدی و از بازار آزاد تامین كنند.
بزرگان دیرتر ارزشان را به نیما می آورند!
از طرفی درپی تعلل برخی صادركنندگان در واریز ارز صادراتی به سامانه نیما و اعلام كوتاهی شركت های بزرگ صادراتی در این زمینه، نایب رئیس كمیسیون مدیریت واردات اتاق بازرگانی ایران اعلام نمود: شركت هایی همچون پتروشیمی ها و نفتی ها كه برندشان برای صادرات مورد تایید است، زودتر می توانند ارز حاصل از صادرات خویش را دریافت و وارد سامانه نیما كنند اما این شركت ها گاها دیرتر ارز خویش را به سامانه نیما واریز می كنند كه علتش را فقط خدا می داند.
پس از طریق اندازی سامانه ارزی نیما (نظام یكپارچه مدیریت ارزی) توسط بانك مركزی، قرار بر این شد كه ارز، از جانب صادركنندگان در این سامانه برای واردكنندگان تامین گردد اما به علت اینكه پس از گذشت مدت كوتاهی نرخ ارز در این سامانه با نرخ ارز در بازار آزاد فاصله بسیاری گرفت، برخی صادركنندگان تمایلی به فروش درآمد ارزی خود در این سامانه را نداشتند یا ارز صادراتی شان را با تاخیر عرضه می كنند كه این امر مشكلاتی در بخش تجارت تولید كرد و گلایه تند رئیس جمهور را به دنبال داشت و روحانی طی سخنرانی در جشنواره شهید رجایی، بخشی از التهابات اقتصادی را داخلی دانست و تاخیر در فروش ارز از جانب شركت های صادراتی را خیانت به كشور خواند و دستور عزل و معرفی این افراد به دادگاه را داد.
نحوه قیمت گذاری محصولات پتروشیمی در بورس
امروز وزیر صنعت در نامه ای به رئیس سازمان بورس درباره جزئیات عرضه محصولات پتروشیمی در بورس كالا شفاف سازی كرد. با عنایت به نظر ستاد اقتصادی دولت از این به بعد محدودیت در سقف رقابت محصولات پتروشیمی برداشته می گردد و قیمت پایه محصولات پتروشیمی در بورس بر مبنای «میانگین چهار هفته ای» گذاشته می گردد.
آمریكا دایه مهربان تر از مادر بازار جهانی نفت!؟
تحریم های آمریكا ضد ایران موج جدیدی را در بازار جهانی نفت راه انداخته است؛ بازاری كه از حدود دو سال قبل با تعهد اعضای اوپك به كاهش میزان تولید پس از سال ها به تعادل رسیده بود؛ آمریكا جهت راه اندازی این موج اوپك را ابزار خود كرد و برخی اعضای اوپك هم به بازیچه دست آمریكا بودن تن داده اند.
تار و پود نفت همواره با زیر و بم سیاست گره خورده است، به طوریكه در هر صحنه سیاسی نفت بعنوان بازیگر اصلی نقش آفرینی می كند. این دفعه هم خروج آمریكا از برجام نفت از این قاعده مستثنی نبود و باز هم سیاست بر نفت سایه انداخت، چونكه ترامپ سناریوی تحریم ایران را بر پایه نفت چیده است و برای تحقق این سناریو از یك سو از مشتریان نفت ایران درخواست كرده تا آبان ماه خرید نفت خود از ایران را به صورت كامل متوقف كنند و از جانب دیگر از تولیدكنندگان اوپك خواسته تولید خویش را برای جبران كاهش نفت ایران در بازار جهانی بالا برند.
آب خزر یك متر پایین رفته است
رئیس سازمان نقشه برداری اطلاع داد كه به علت كاهش بارش ها و كاهش ورودی آب از رودخانه ها و بویژه حوزه ولگا سطح آب دریاچه خزر طی دو سال اخیر چهار سانتی متر و طی ۱۰ سال اخیر یك متر كاهش یافته و به نظر می آید این روند ادامه دار خواهد بود.
او اظهار نمود: طی یك دهه گذشته به اندازه ۳۸۰ كیلومتر مربع معادل ۱۲ دریاچه ارومیه در زمان پرآبی آن از آب دریای خزر كاسته شده و به نظر می آید روند كاهنده آن با عنایت به داده هایی كه به طور ماهیانه از این حوزه دریافت می نماییم، ادامه خواهد داشت.
آخرین خبرها از دریاچه ارومیه و زاینده رود
از طرفی محمد حاج رسولی ها -مدیرعامل شركت مدیریت منابع آب ایران- درباره آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و زاینده رود اظهار داشت: شرایط برای این دو حوزه چندان مناسب نمی باشد، اما تدابیر متعددی برای بهبود وضعیت اندیشیده شده است.
وی با بیان این كه دریاچه ارومیه شرایطی همچون سال قبل دارد، عنوان كرد: برای احیای این دریاچه كارگروه احیاء از مدت ها قبل بوجود آمده و ۲۶ راهكار را برای رفع چالش های مربوط به این حوزه در نظر دارد. در این بین كنترل مصرف و اصلاح الگوی كشت دو طرح زمان بر است كه نیاز به برنامه ریزی طولانی مدت دارد و باید به صورت ویژه به آن توجه گردد.
سختگیری در صدور كارت های بازرگانی/ بازنگری كارت های قدیم
احمد كیمیایی اسدی- عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران- از افزایش شرایط صدور كارت بازرگانی در جهت افزایش نظارت ها اطلاع داد و اعلام نمود: كارت هایی كه در گذشته صادر شده اند هم مورد بازنگری قرار گرفته اند تا فقط فعالان واقعی دارای سابقه تجارت یا پروانه تولید بتوانند از كارت بازرگانی استفاده كنند و از اجاره كارت ها و كارت های بازرگانی یك بار مصرف جلوگیری شود تا حق و حقوق دولت هم پایمال نشود.
افزایش شرایط از این بابت است كه متقاضی كارت بازرگانی حتما باید سابقه تجارت یا تولید داشته باشد. اتاق بازرگانی تهران هم كارت های صادر شده از قبل را هم مجدد تحت بررسی و بازنگری قرار داده تا دقیقا مشخص شود كه كدام شركت ها و دارندگان كارت بازرگانی، در زمینه تولید، بازرگانی، معدن یا كشاورزی به صورت واقعی فعال می باشند.
فروشگاه های زنجیره ای جای نمایشگاه های پاییزه را گرفت
باوجود اینكه هر ساله با نزدیك شدن فصل پاییز، نمایشگاه پاییزه برای عرضه اقلام مختلف برگزار می ­شد، نمایشگاه پاییزه هر سال در دو هفته آخر شهریور در نقاط مختلف كشور برگزار می­ شود و اقلام متفاوتی با درصد تخفیف بالایی عرضه می­ شوند. با عنایت به اینكه آغاز برگزاری این نمایشگاه هم زمان با شروع مدارس بوده، اقلامی مانند لوازم تحریر، كیف و كفش در آن عرضه می ­شد. همینطور بسته به محل نمایشگاه، محصولات دیگری مانند پوشاك، منسوجات، برخی خوراكی­ ها و گاهی لوازم خانه از قبیل مبلمان هم در آنجا به فروش می­ رسید. اما امسال به قول نایب رئیس اتاق اصناف ایران، این نمایشگاه برگزار نخواهد شد، چونكه با عنایت به وجود فروشگاه­ های زنجیره­ ای و عرضه تخفیف از جانب آن­ ها به صورت مداوم، نیازی به برگزاری نمایشگاه­ های فصلی­ نداریم.



1397/06/26
13:48:54
5.0 / 5
5282
تگهای خبر: اینترنت , فناوری , فناوری اطلاعات , نمایشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
ابر نت