بانك مركزی سكوت كرده است
كارت به كارت ۴۰ میلیونی در یك روز!
به گزارش ابرنت در حالیكه برخی كارمندان بانكی هم از كسر مبالغی از حساب های بانكی شگفت زده شده اند، بانك مركزی هیچ گونه واكنش رسمی به این اتفاقات ندارد و مالباختگان هم به جواب قابل قبولی نمی رسند.
به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، هفته گذشته برخی مشتریان از هك شدن حساب های بانكی و خالی شدن حساب هایی با ارقام چندین میلیونی خبر دادند كه این بانك اعلام نموده است هیچ هكی صورت نگرفته و مبحث به اختلالاتی در سرویس حواله اینترنتی آن مربوط بوده و تمامی ارقام به حساب های شان بازگشت داده شده است.
قبل از این هم شنیده هایی در خصوص سرقت از كارت های بانكی یا كلاهبرداری به شیوه های مختلف از جانب مشتریان به گوش رسیده بود و مسؤلان مربوطه هم درصدد بوده اند تا این تخلفات را به حداقل برسانند.
رئیس پلیس فتای تهران هم در این زمینه گفته بود كه مبحث هك حساب های بانكی نیست، بلكه برداشت های غیرمجاز از حساب های مردم مربوط به كلاهبرداری از راه كارت های بانكی است.
پلیس فتا: هك نداریم، فیشینگ است
كاظمی اضافه كرد: برخی افراد مدعی كسر از حساب هایشان هستند و دلیل را هك شدن اعلام می كنند، اما باید بدانند مبحث هك و نفوذ به سیستم بانكی نبوده و برداشت غیرمجاز از راه روش فیشینگ و استفاده از درگاه های جعلی انجام شده كه دلیل كسر از حساب آنها سرقت اطلاعات بانكی با فیشینگ است.
به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، در عمل فیشینگ، اطلاعاتی نظیر كلمه كاربری، رمز عبور، شماره ۱۶ رقمی عابر بانك، رمز دوم و cvv۲ از راه ابزارهای الكترونیكی ارتباطات به سرقت رفته و مورد سوءاستفاده قرار می گیرد.
پیگیری های ایسنا از بانك مركزی هم از آن حكایت می كند كه پدیده فیشینگ همواره وجود داشته و آمار و ارقام آن هم نسبت به گذشته افزایش نداشته است.
اما این معضل جایی جدی تر می شود كه به قول برخی مشتریان بانكی از حساب آنها رقمی خارج شده، در حالیكه اصلا برای برداشت پول اقدامی نكرده بودند یا پیامك «رمز كارت وارد شده اشتباه بوده است» دریافت كرده اند، در حالیكه اصلا برای دریافت مبلغ از كارت بانكی خود اقدام نكرده اند.
سرقت از كارت های فاقد رمز دوم
جالب تر آن كه برخی از این مشتریان كه با رفتن به شعب بانك و بانك مركزی جواب دقیقی هم نگرفته اند، می گویند كه كارت بانكی آنها فاقد رمز دوم و قابلیت پرداخت اینترنتی است كه عملا در این خصوص، فیشینگ منتفی است.
یكی از مشتریان بانكی هم در تماس با ایسنا و ارسال پرینت حساب خود از بانك و پیامك های مربوطه ادعا نمود كه طی هفته گذشته دو پیامك در نزدیكی صبح از جانب بانك برای او ارسال شده كه نشان از برداشت دو مبلغ یك میلیون تومانی از حساب وی داشته و زمانی كه او دقایقی بعد برای تعویض رمز خود اقدام می كند، رقم برداشت به چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تومان می رسد.
كارمندان بانك تعجب كردند
وی به ایسنا اظهار داشت: با رفتن به بانك به من اطلاع داده شد كه شش میلیون تومان دیگر هم از حسابم كسر شده، در صورتیكه پیامكی هم دریافت نكرده ام و مسؤلان بانك هم دلیلی برای این مورد پیدا نكردند و خود هم متعجب شدند.
این فرد مالباخته مدعی است كه مبلغ مورد نظر كه بیشتر از ۱۰ میلیون تومان بوده، از راه كارت به كارت به سه كارت دیگر منتقل شده و از راه پوز برداشت شده است و این در شرایطی است كه رقم مجاز كارت به كارت در طول روز حداكثر سه میلیون تومان است.
۴۰ میلیون تومان كارت به كارت در یك روز
وی در عین حال این ادعا را هم مطرح كرده كه این مورد مربوط به او نیست و افراد دیگری هستند كه رمز دوم هم نداشته اند و حدود ۴۰ میلیون تومان از كارت شان در طول یك روز از راه كارت به كارت كسر شده است.
هرچند كه پلیس فتا اعتقاد دارد كه مبحث هك حساب های بانكی منتفی است، اما در صورتیكه این اقدام از راه فیشینگ اتفاق افتاده باشد، قاعدتا امكان انتقال وجه بیشتر از سه تومان امكان پذیر نیست.
در این راستا، چندی قبل بود كه جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل در این رابطه هشدارهایی داشته و پایداری سامانه های بانكی پایداری را مورد توجه قرار داده و گفته بود كه با عنایت به اینكه بخش زیادی از سامانه های بانكی در بانك مركزی وابسته به سامانه های خارجی است، صدمه پذیری هایی در این زمینه وجود دارد.
وی ادامه داد: در بانكهای كوچك تر معمولا استفاده از سامانه های داخلی مورد توجه قرار گرفته و ما آنها را كنترل می نماییم، با این وجود از نظر سازمان پدافند غیرعامل، صدمه پذیری در بانك مركزی و در حوزه سامانه های بانكی جدی بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.
بانك مركزی: امنیت بانك داری الكترونیك بالاست
با این وجود این سفارش امنیتی چندان مورد قبول بانك مركزی قرار نگرفت و حكیمی، معاون وقت تكنولوژی های جدید بانك مركزی تاكید داشت كه از نظر بانك مركزی امنیت در حوزه بانك داری الكترونیك وجود داشته و نتایج آن مشخص است.
با وجود اینكه نگرانی ها نسبت به سرقت از حساب های بانكی افزایش یافته، اما تابحال بانك مركزی هیچ گونه واكنش رسمی و غیررسمی نسبت به این مورد نداشته و تنها در تلاش است تا با الزامی كردن رمز دوم یكبار مصرف (پویا) این مشكلات را به حداقل برساند.
بر مبنای اعلام بانك مركزی، الزامی شدن استفاده از رمز دوم پویا از دی ماه سال جاری اجرایی می شود و مشتریان بانك ها باید نسبت به دریافت این رمز از جانب شعب بانك خود اقدام نمایند.
قبل از این قرار بود كه طرح رمز دوم پویا از آغاز خرداد ماه اجرایی شود كه به علت برخی مشكلات بوجود آمده برای گوشیهای آیفون، این مورد به تعویق افتاد.
هم اكنون هم گفته می شود كه مقرر است به جای استفاده از اپلیكیشن های بانكی، رمز دوم پویا بر بستر پیامك شروع به كار كند كه این امر هم تا دی ماه زمان می برد.
هرچند كه رمز دوم پویا می تواند تأثیر بسیار زیادی بر كاهش این دست جرایم داشته باشد، اما هنوز مبحث هك حساب های بانكی و سرقت از حساب افرادی كه رمز دوم اینترنتی ندارند، محل تامل است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب