فیلتر سایت ها را چطور رفع كنیم؟
به گزارش ابرنت درصورتی كه وب سایتی فیلتر شده باشد، با رفتن به پرتال خدمات الكترونیك كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، می توان درخواست رفع فیلتر از آن سایت را ارائه كرد.
به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، بر مبنای ماده ۲۲ قانون جرائم كامپیوتری تشكیل شده و مسئولیت نظارت بر فضای مجازی و پالایش تارنماهای حاوی محتوای مجرمانه و رسیدگی به شكایات مردمی را به عهده دارد كه دادستان كل كشور رئیس این كارگروه است.
اعضای این كارگروه شامل وزیر یا نماینده وزیر اطلاعات، وزیر یا نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر یا نماینده وزیر دادگستری، وزیر یا نماینده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر یا نماینده وزیر علوم تحقیقات و فناوری، وزیر یا نماینده وزیر آموزش و پرورش، فرمانده نیروی انتظامی، یك نفر خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، یك نفر از نمایندگان عضو كمیسیون قضائی و حقوقی به انتخاب این كمیسیون به تائید مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صدا و سیما می شود.
چه كسی مسوول فیلترینگ است؟
باآنكه مردم در موارد مختلف وزارت ارتباطات را متولی فیلترینگ و رفع آن می دانند، اما در اصل كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه كه دادستان كل كشور ریاست آنرا برعهده دارد، برای این مورد تصمیم گیری می كند و رفع فیلتر شبكه های اجتماعی فیسبوك و توییتر یا تصمیم برای فیلتر شدن یا نشدن تلگرام و دیگر پیام رسان ها و وب سایت ها، از صافی این كارگروه می گذرد. البته وزیر ارتباطات هم عضوی از این كارگروه به حساب می آید.
اما كارگروه تعیین مصادیق مجرمانه سال ۱۳۸۸ و به دنبال تصویب قانون جرایم كامپیوتری در مجلس شورای اسلامی بنیان نهاده شد. این كارگروه بر مبنای ماده ۲۲ قانون جرائم كامپیوتری تشكیل شده و مسئولیت نظارت بر فضای مجازی و پالایش تارنماهای حاوی محتوای مجرمانه و رسیدگی به شكایات مردمی را بر عهده دارد. در این كمیته كه مسئولیت فیلترینگ را بر عهده دارد، بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات با احتساب وزیر و با حضور شخصی كه به مسائل مربوط به فناوری آشنا باشد، دو عضو دارد و از آن جایی كه تصمیمات كارگروه با اكثریت نسبی حاضران معتبر خواهد بود، این دو عضو می توانند در درصدی از تصمیم ها نقش داشته باشند.
لیست مصادیق محتوای مجرمانه شامل هفت بخش محتوا ضد عفت و اخلاق عمومی، محتوا ضد مقدسات اسلامی، محتوا ضد امنیت و آسایش عمومی، محتوا ضد مقامات و نهادهای دولتی و عمومی، محتوای مجرمانه مربوط به امور سمعی و بصری و مالكیت معنوی و محتوایی كه تحریك، ترغیب، یا دعوت به ارتكاب جرم كند، می شود و كارگروه تعیین مصادیق مجرمانه موظف است به شكایات مربوط به مصادیق فیلترشده رسیدگی و نسبت به آنها تصمیم گیری كند و هر شش ماه گزارشی در مورد روند فیلتر محتوای مجرمانه عرضه نماید.
چگونه تارنمای خویش را رفع فیلتر كنیم؟
اما در پرتال خدمات الكترونیك كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه بخش مخصوصی جهت رسیدگی به درخواست رفع فیلتر و شكایات مردمی به نشانی rafefilter.internet.ir طراحی شده است كه می توان از راه فرم بر خط قرار گرفته شده در این نشانی درخواست خویش را به كارگروه ارسال كرد.
در این سامانه به دو گروه درخواست رسیدگی می شود؛ گروه اول درخواست مدیران تارنماهای اینترنتی است. این اشخاص می توانند بعنوان مدیر سایت، درخواست رفع فیلتر و شكایت خویش را به كارگروه تعیین مصادیق اعلام كنند و برای این كه مشخص شود كه آیا واقعا مدیر سایت مورد نظر هستند یا خیر، ابتدا باید سایت خویش را در ستاد ساماندهی پایگاه های ایرانی به ثبت رسانده و سپس با شناسه كاربری و كلمه عبوری كه در ساماندهی به ثبت رسیده است، درخواست رفع فیلتر تارنمای خویش را ثبت كنند.
گروه دوم در مورد پایگاه های عمومی خارجی است كه امكان دارد از سوی مدیر آن سایت خارجی درخواست رفع فیلتری مطرح نباشد، اما كاربران ایرانی به دلایلی امكان دارد نیاز ضروری به اطلاعات و محتوای مندرج در آن تارنما داشته باشند. در چنین مواردی شهروندان می توانند بعنوان كاربر (استفاده كننده) سایت فیلترشده، درخواست رفع فیلتر تارنمای مورد نظر را از راه درگاه مذكور مطرح كنند.
در ادامه مدیران تارنماهای فیلترشده می توانند با همان شناسه كاربری و رمز عبور خود، وضعیت درخواست رفع فیلتر خویش را پیگیری كنند، در این صورت بعد از استعلام از نهادهای مربوطه عضو كارگروه و كسب موافقت اولیه، نمونه هایی از مصادیق مجرمانه موجود در تارنمای متخلف به مدیر سایت اعلام می شود و مدیر سایت نسبت به حذف آنها و سایر موارد مشابه اقدام می كند. در صورت تایید حذف كلیه موارد مجرمانه، مدیر تارنما فرم تعهدنامه مربوطه (مبنی بر تعهد به نظارت بیشتر بر تارنمای خود) را به صورت الكترونیكی تكمیل و امضا می كند و بعد از این مرحله تارنمای مذكور رفع فیلتر می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب