دبیر شورای عالی فضای مجازی:

باید در حوزه پیام رسانی مستقل شویم، اقدام نكنیم سایر پلتفرم های اینترنتی را از دست می دهیم

باید در حوزه پیام رسانی مستقل شویم، اقدام نكنیم سایر پلتفرم های اینترنتی را از دست می دهیم

به گزارش ابرنت رئیس مركز ملی فضای مجازی با بیان این كه پلتفرم ها امروزه سیاستگذاران و مقررات گذاران فضای مجازی اند، اظهار داشت: حالا تنها سكوی پیام رسانی از ما گرفته شده اما اگر خودمان در این زمینه اقدام نكنیم، در حوزه های دیگری همچون مالیات، بیمه، سلامت و آموزش هم جای ما را می گیرند.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، سیدابوالحسن فیروزآبادی امروز در مراسم افتتاح پروژه ارتقای سه برابری هستهIP شبكه ملی اطلاعات، با بیان این كه شبكه ملی اطلاعات یك كار اضافه بر كارهای وزارت ارتباطات و شركت ارتباطات زیرساخت است كه انجام می شود، اظهار نمود: در كشورهای جهان شركت های زیرساخت نقش سنگینی را برعهده دارند. تولید، بازاریابی و نصب سیستم در سایر كشورها برعهده شركت زیرساخت است، ازاین رو در این زمینه تلاش می كنند تا از سایر كشورها عقب نیفتند.

وی افزود: اپلیكیشن ها و پلتفرم ها و شبكه های موجود، شكاف عمیقی بین آمریكا و بقیه دنیا بوجود آورده است. ما باید در جهت جدا كردن ترافیك داخل از خارج، ارزان و با كیفیت تر كردن ترافیك داخلی و مقابله با حملات گام برداریم. دولت الكترونیكی هم از آن مباحث متحول است كه پس از مدتی به آن دولت موبایلی و سپس دولت دیجیتال گفتند و از نظر من حالا باید به آن دولت فضای مجازی گفت و همه ی ذی نفعان باید در این مسیر گام بردارند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به تحولات صورت گرفته در تكنولوژی خاطرنشان كرد: در سه دهه اخیر، حداقل سه نسل اینترنت تلفن همراه بوجود آمده است و تا سال ۲۰۲۰ میلادی هم نسل پنج اینترنت تلفن همراه به صورت جهشی به بازار وارد می گردد و ما هم می توانیم نسبت به این روند و تحولات تكنولوژی جهان در حوزه ICT بی تفاوت باشیم.

فیروزآبادی با بیان این كه در سال قبل حملات سایبری حجم زیادی داشت و وزارت ارتباطات و مركز ماهر نقش درخشانی در زمینه شناسایی و مقابله ایفا كردند، اضافه كرد: شاید وظیفه وزارت ارتباطات، پیاده سازی دولت الكترونیك نیست، اما برای پیاده سازی دولت الكترونیك، هزاران راه و ذی نفعان مختلفی وجود دارند و هدف تولید استقلال، صیانت و امنیت است كه بار اصلی آن (با تصویب شورای عالی فضای مجازی) برعهده وزارت ارتباطات است و باآنكه انتقاداتی به این وزارتخانه مطرح می گردد اما این به معنای نارضایتی نیست.

وی با اشاره به توسعه فضای مجازی خاطرنشان كرد: در سال های گذشته ظرفیت پهن باند ۱/۲ میلیون بود و در پنج سال قبل هیچ كسب و كار اقتصادی در فضای مجازی وجود نداشت، اما امروزه در اوج تحریم ها اقتصاد دیجیتال رونق گرفته است و در حالیكه ۱۰۰ میلیون گوشی تلفن همراه در اختیار مردم است، حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیون این گوشیها هوشمند هستند.

در حوزه ی پیام رسان ها و سكوهای اینترنتی عقب هستیم

رئیس مركز عالی فضای مجازی با بیان این كه در حوزه پیام رسان ها و سكوهای اینترنتی عقبیم، اظهار داشت: ما حالا تنها شاهدیم كه سكوی پیام رسانی از ما گرفته شده اما اگر خودمان در این زمینه اقدام نكنیم، در حوزه های دیگری همچون مالیات، بیمه، سلامت و آموزش هم جای ما را می گیرند. سكوها امروزه سیاستگذاران و مقررات گذاران فضای مجازی و انحصاری هستند كه می توانند از مزیت سرویس بهتر استفاده كنند و هرچه اطلاعات یك شركت بیش تر باشد، می تواند سرویس های بهتر و ارزان تری را در اختیار افراد قرار دهد.

فیروزآبادی تصریح كرد: هم اكنون دو تا سه سكو در كشور وجود دارد كه در تلاشیم در ۱۰ سال آینده، این تعداد به ۱۰ تا ۱۲ سكوی انحصاری برسد. هرچه سكو بزرگتر شود، سرویس بهتری هم به كاربر عرضه می دهد. ما در تلاشیم تا در شبكه ملی اطلاعات مستقل باشیم اما بستگی دارد به این كه چه سكوهایی را در اولویت قرار می دهیم و از چه مدل تجاری استفاده نماییم تا بتوانیم سرویس بهتر و ارزان تری به مردم ارائه نماییم و در غیر این صورت، از بین می رویم.

وی با بیان این كه با توسعه پیام رسان های داخلی تلاش می نماییم در این حوزه مستقل شویم، اظهار نمود: هم اكنون ما هفت پیام رسان در كشور داریم كه بخشی از ترافیك اینترنت را به خود اختصاص داده اند و این وظیفه ی اضافی وزارت ارتباطات بوده، در حالیكه این وظیفه كل حكومت و مردم است و ذی نفعان باید در آن نقش پیدا كنند. البته در كشور ما دولت از لحاظ قدرت، بالاتر از جامعه ی مدنی است.

رئیس مركز ملی فضای مجازی در ادامه با بیان این كه ما در مقابل یك تصمیم بزرگ هستیم كه بخواهیم مستقیل باشیم یا نه، تصریح كرد: در ایران هنوز جامعه ی مدنی قدرت دولت را پیدا نكرده است و بنابراین از دولت انتظار داریم از موتورهای جست وجو و سكوها حمایت كند، برای این كه در این فضا زنده و مستقل بمانیم؛ تا زمانی كه ذی نفعان دیگر قدرتی ندارند، دولت باید نقش خویش را ایفا كند.




1397/10/12
14:07:28
5.0 / 5
4665
تگهای خبر: ابری , ارتباطات , الكترونیك , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
ابر نت