توانمندی دانش بنیان ها در رفع آلایندگی تالاب انزلی و میانکاله با نانو کلر

توانمندی دانش بنیان ها در رفع آلایندگی تالاب انزلی و میانکاله با نانو کلر

ابرنت: یکی از شرکت های دانش بنیان که سامانه نانوکلر خودرا برای تصفیه پساب در تاکستان استان قزوین پیاده سازی کرده، توانسته آب مورد نیاز اراضی کشاورزی را تامین کند و حالا استفاده از این تکنیک برای رفع آلاینده های تالاب های کشور را در دستور کار تحقیقاتی خود دارد.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، عارف دادگستر مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در حاشیه مراسم بهره برداری از سامانه نانو کلر در تاکستان استان قزوین در جمع خبرنگاران تولید سامانه های نانو برای کاربرد در صنابع مختلف را زمینه تحقیقاتی این شرکت دانست و اظهار داشت: آبزی پروری، کشاورزی، تصفیه اب و فاضلاب، صنایع معدنی و سایر حوزه ها همچون حوزه های کاربردی این سامانه ها است که در دستور کار تحقیقاتی ما قرار دارد.
وی ادامه داد: سامانه نانو کلر که به مرحله بهره برداری رسید به سامانه نانو کلر موسوم اسن. کلر زنی یکی از مراحل مهم در تصفیه خانه های آب و فاضلاب به شمار می شود و کار آن ضد عفونی کردن آب و پساب تصفیه خانه ها است. از آنجا که آب خروجی این تکنیک وارد چرخه مصرف می شود، از ایمن بودن این تکنیک اطمینان خاطر داریم.
دادگستر، افزود: روش هایی که هم اکنون برای گندزدایی از آب در تصفیه خانه ها استفاده می شود نیاز به مصرف کلر بالایی دارند و این امر سبب شده هزینه های بهره برداری افزایش یابد ولی بهره گیری از نانو کلر بطور معمول کمتر از یک سال زمان نیاز دارد و بازگشت سرمایه بین ۲ تا ۳ سال خواهد بود.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان تصریح کرد: از طرف دیگر در پروسه تصفیه هر چه کلر بیشتری مصرف شود مخاطرات زیست محیطی را ایجاد خواهدنمود ضمن آنکه پساب ها بطور معمول وارد اراضی کشاورزی و اب های زیر زمینی و آب های زیر سطحی می شود و در صورت مصرف بیشتر کلر، محصولات جانبی حاصل از کلر زنی که بسیار سمی و خطرناکست بیشتر تولید خواهد شد.
دادگستر افزود: ولی اگر میزان مصرف کلر کم شود ریسک تولید محصولات جانبی خطرناک کاهش پیدا می کند و با استفاده از این فنآوری موفق شدیم میزان مصرف کلر را به میزان ۳۰ درصد کاهش دهیم و هم راندمان گندزدایی را ارتقا دهیم.
بگفته وی تری هالومتان ها یا (THM) (معمولی ترین محصول فرعی حاصل از کلر زنی به آب اشامیدنی) را همچون مواد جانبی حاصل از کلرزنی عنوان نمود که در روش های مرسوم تصفیه خانه ها، چالش هایی برای حضور این ترکیبات دارد و اظهار داشت: برمبنای بررسی هایی که از یک سال و نیم گذشته بر روی این ترکیبات داشتیم، این ایده را ارائه دادیم و پس از گذشت بالاتر از یک سال این سامانه نانو کلر وارد فاز بهره برداری شد و خوشبختانه هم مصرف کلر را کاهش دادیم و هم راندمان گندزدایی و ضد عفونی پساب را افزایش دهیم.
وی با اعلان اینکه کشور ایران در بهره گیری از این سامانه ها در دنیا پیشرو است، اضافه کرد: این تکنیک علاوه بر حذف آلاینده ها از پساب، سبب حذف بو خواهد شد و کاربرد نانو سبب افزایش راندمان تصفیه شده است.
دادگستر با اشاره به اجرای طرحی در استان قزوین اظهار داشت: آب حاصل از تصفیه سامانه نانو کلر قابل استفاده در بخش کشاورزی است و برای آبیاری اراضی کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. آب خروجی این سامانه به استانداردهای مد نظر کارفرما رسیده است.
وی با اعلان اینکه از این تکنیک می تواند برای کاهش الاینده های تالاب ها مورد استفاده قرار گیرد، اضافه کرد: دراین زمینه با مدیریت منابع آب و معاونت علمی مذاکراتی را داشتیم و معاونت علمی نیز پیگیر این مساله است و شرکت ما نیز توانایی حذف این نوع آلاینده ها را دارد.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان اظهار داشت: نمونه این آلایندگی تالاب ها را می توان در تالاب انزلی و میانکاله مشاهده کرد و ما نیز تا مرحله بررسی مسایل مربوط به تالاب انزلی نیز پیش رفته ایم.



منبع:

1403/06/03
10:05:02
0.0 / 5
270
تگهای خبر: استاندارد , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
ابر نت