هشدار مركز افتا؛

سرقت اطلاعات هویتی كاربران با یك تروجان

سرقت اطلاعات هویتی كاربران با یك تروجان

ابرنت: مركز مدیریت راهبردی افتا نسبت به سرقت اطلاعات احراز هویت كاربران با به روز شدن تروجان Adwind آگهی داد.



به گزارش ابرنت به نقل از مركز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری، مجرمین سایبری، با پنهان سازی رفتار مخرب تروجان Adwind با استفاده از دستورات مجاز جاوا، اطلاعات احراز هویت بانكی، برنامه های تجاری و هرگونه پسورد ذخیره شده در یك مرورگر كاربران را به سرقت می برند.
این بدافزار كه با اسامی AlienSpy و jRAT نیز شناخته می شود، می تواند چندین سیستم عامل را هدف قرار دهد و بطور معمول قربانیان را بوسیله ایمیل های فیشینگ، فایل نصبی مخرب نرم افزارها یا وب سایت های مخرب، انتخاب و آلوده می كند.
نوع جدیدی از این بدافزار بتازگی شناسایی شده كه سیستم عامل ویندوز و برنامه های متداول ویندوز همچون Internet Explorer و Outlook را همراه با مرورگرهای مبتنی بر Chromium، هدف قرار می دهد.
جدیدترین نوع Adwind توسط یك فایل JAR منتقل می شود و هدف آن در پشت چندین لایه مبهم سازی و رمزگذاری شده قرار دارد كه موجب ناكارآمدی تشخیص مبتنی بر امضا می شود.
هنگامی كه بدافزار فهرست آدرس های سرور فرمان و كنترل را باز كند، Adwind فعال شده و قادر به دریافت دستورالعمل ها و ارسال اطلاعات سرقت شده همچون اطلاعات احرازهویت بانكی، برنامه های تجاری و هرگونه پسورد ذخیره شده در یك مرورگر، به سرور میزبان است.
در آخرین نسخه Adwind، عملكرد بدافزار با استفاده از دستورات جاوا مخفی می شود. توسعه دهندگان بدافزار این كار را با مخفی كردن فایل های JAR مخرب در میان برخی از برنامه JAR مشروع انجام دادند و با استفاده از رمزگذاری، تشخیص فایل JAR اولیه و بارگذاری فایل های JAR اضافی از یك سرور ازراه دور را دشوار كردند. تمامی این موارد تشخیص فعالیت غیر طبیعی را دشوار می كنند.
فعالیت مخرب Adwind زمانی قابل شناسایی است كه اطلاعات به سرقت رفته در حال ارسال به سرور ازراه دور هستند. بدافزار طی این پروسه از دستوراتی غیر از جاوا استفاده می نماید. با این وجود، در این مرحله لطمه مورد نظر بدافزار به انتها رسیده است.
مجرمین سایبری، گونه ای از تروجان Adwind را بیشتر از ۵ سال برای سرقت اطلاعات احراز هویت، ثبت رخدادهای صفحه كلید، ضبط صدا و سایر اطلاعات مربوط به قربانیان استفاده می كردند.
كارشناسان معاونت بررسی مركز افتا می گویند: بررسی ترافیك وب و ایمیل از راه كارهایی است كه می تواند برای شناسایی تروجان Adwind و چنین بدافزارهایی به كار رود.


منبع:

1398/08/11
11:01:45
5.0 / 5
5109
تگهای خبر: سرور , سیستم , نرم افزار , ویندوز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
ابر نت